SMA hastalarına müjde

Güncelleme Tarihi:

SMA hastalarına müjde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 00:04

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, SMA Tip-1 hastalığı ilacını geri ödeme kapsamına aldıklarını, 164 hasta için sürecin başladığını açıkladı. NTV yayınında soruları yanıtlayan Müezzinoğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

GERİ ÖDEMEYE ALINIYOR
“Normal doğumların on binde birinde SMA’lı doğum riski var. Her yıl 1.3 milyon anne doğum yapıyor. 1.3 milyon doğumda 130 SMA’lı çocuğumuzun olma ihtimali var. 164 SMA’lı hastamızın Tip-1 hastalığı ilaçlarını geri ödemeye alıyoruz. 36’sını geri ödemeye aldık, 128’i incelemede. Bugün dünyada SMA’lı hastaların tamamını geri ödemeye alan ülke yok. Çok ağır maliyeti var. Fayda varsa maliyeti masaya almayız. Tedaviden yarar kararını bilim kurulları verecek. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler ve bilim kurulunun verdiği tedaviye uygun gördüğü vakaların tamamını geri ödemeye alıyoruz.”
(Sakarya’daki havuz faciası) Çok acı bir tablo. Bayram arifesinde 5 vatandaşımızı havuzda kaybettik. Tamamen ihmal, tedbirsizlik ve denetimsizlik. Hadiseyi yalnız denetime bırakırsak azaltsak bile arzu ettiğimiz rakamları yakalayamayız. Biraz tedbiri ihmal eden bir yapımız var. Kültürel dönüşüme ihtiyacımız var. Önemli olan çok yönlü duyarlılığı gündemde tutmak. En büyük denetimi toplumun kendisi yapar. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek istiyoruz. En ufak bir tereddütleri olduğunda ALO 176’dan bize ulaşabilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!