SİPER hava füze savunma sistemi nedir?

Güncelleme Tarihi:

SİPER hava füze savunma sistemi nedir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 16:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde SİPER isimli milli uzun menzilli bölgesel hava füze savunma sistemi projesinin başladığını duyurdu. Bu gelişmenin ardından, SİPER hava füze savunma sistemi hakkındaki detaylar vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, SİPER hava füze savunma sistemi nedir?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Teknoloji Geliştirme Altyapıları Açılış Töreni'nde "Savunma sanayinde yüzde 65 olan yerlilik, millilik oranını daha da yukarı taşıyacağız." dedi. Erdoğan, buradaki konuşmasında bir de müjde verdi. Erdoğan yaptığı açıklamada "Siper adıyla başlattığımız milli uzun menzilli bölgesel hava füze savunma sisteminin hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. İşte, konuya ilişkin detaylar...

Erdoğan'ın söz konusu törende SİPER projesi hakkında söylediği sözlerin tamamı şöyle; "Uzun menzilli ve bölgesel hava savunma sistemine ihtiyacımız farklı şekilde gündeme geliyor. İlk adımı bugün atıyoruz. Milli Uzun Menzilli Bölgesel Hava Savunma Sistemi'nin oluşturulmasına ilişkin çalışmalar başlatıldı. İlk teslimatları 2021 yılı sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bugün ayrıca bu projemizin de ismini ilan ediyoruz: SİPER."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!