Sınıra sürpriz ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Sınıra sürpriz ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 12:27

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kuvvet Komutanları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ile birlikte 5 helikopterlerle hain saldırının yaşandığı bölgeye gitti.

Haberin Devamı

SINIRA SÜRPRİZ ZİYARET / WEB TV

İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI

KAHRAMANLAR BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan, şehitler için düzenlenen törenin ardından, törene katılan  Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları ve bakanlarla bir  değerlendirme toplantısı yaptı.

Van'da Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası'nda, Hakkari'deki  terörist saldırıda şehit olan askerler için düzenlenen törene katılan Başbakan  Erdoğan, daha sonra törene katılan Başbuğ, kuvvet komutanları ve bakanlar ile  kışlada biraraya geldi.

Başbakan Erdoğan'a, hain saldırıyla ilgili harita üzerinde bilgi verildi.  Erdoğan toplantının ardından, filoda bekletilen helikopterle saldırı bölgesine hareket etti.

OLAY YERİNDE İNCELEME

Erdoğan, Van'da şehit askerler için düzenlenen törenin ardından,  beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Devlet Bakanı ve Başbakan  Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Savunma Bakanı Vecdi  Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı  Orgeneral Hasan Aksay ile helikopterle Şemdinli Tekeli Bölgesindeki Tabur  Komutanlığına geldi.

Burada Tümgeneral Gürbüz Kaya tarafından saldırı ile ilgili bölge  haritası üzerinde brifing verildi.

Saldırı gecesi 23.30 sularında ilk görüntülerin alındığını, bu saatten  itibaren görüntü alınan bölgelere topçu atışı ve diğer ağır silahlarla ateş  edildiğini belirten Tümgeneral Kaya, ilk alınan görüntülerde ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceğinin  düşünüldüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

250 KİŞİ İDDİASI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da bazı basın organlarında  baskını gerçekleştiren terörist sayısının 250 civarında olduğu bilgisine yer  verildiğini anımsatarak, bunun gerçeği yansıtmadığını, “Bu rakamın doğru  olmadığını” söyledi.

Orgeneral Başbuğ, 57 kişilik bir saldırı grubunun bölgeye geldiğini, 23  kişilik terörist grubun da saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Brifingin ardından Başbakan Erdoğan, tugay içindeki gazinoya geçerek,  çatışmada hafif yaralar alan gazilerle bir araya geldi. Gazilerle yakından  ilgilenen Başbakan Erdoğan'a, ayran ikram edildi.

Başbakan Erdoğan daha sonra teröristlerle ilk sıcak temasın yaşandığı,  sızmaların gerçekleştiği Gediktepe Bölgesini helikopterle inceledi, mevzileri  ziyaret etti.
Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ da eşlik etti. Bu  arada bölgede Kobra helikopterleri de sürekli olarak uçuş gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

KOBRALAR ISI BOMBASI ATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bakanlar ve kuvvet komutanları bölgede yaptıkları incelemenin ardından Tekeli Jandarma Sınır Taburu’ndan helikopterlerle ayrıldı.

Başbakan ve yanındakileri taşıyan helikopterlerin pistlerden kalkışı sırasında, Kobra tipi helikopterler de olası roket saldırılarına karşı bölgeye ‘ısı bombası’ atarak güvenlik önlemi aldı. Isı bombasının roketlerin hedeflerini  şaşırttığı ve hedefe ulaşmasını engellediği belirtildi.

BÜYÜKELÇİLER VAN’DAN AYRILDI

Bu arada Avrupa Birliği toplantısı için Van'da bulunan bugün şehitlerin cenaze törenine katılan İspanya, İngiltere, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, İsveç, Danimarka, Slovenya, Slovakya, Letonya, Almanya, Avusturya, Litvanya, Romanya ve Polonya büyükelçileri cenaze töreninden sonra Ankara'ya döndü.
Büyükelçiler adına İspanya Büyükelçisi Joan Clos, Van'dan ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bazı AB ülkelerinin de terör saldırısına uğradığını belirten Clos, Türkiye'nin yaşadığı durumu ve acıyı anladıklarını söyledi. AB büyükelçileri olarak cenaze törenine katılıp taziyede bulunduklarını belirten Joan Clos, “Türkiye halkının ve ordusunun yaşadığı bu acı ve üzüntüleri tabi ki kendi ülkelerimize anlatacağız. Zaten bunun için buradayız” dedi.

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!