Elazığ'da Jandarma Karakolu'na saldırı: 1 şehit

Güncelleme Tarihi:

Elazığda Jandarma Karakoluna saldırı: 1 şehit
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 08:59

Elazığ'ın Palu İlçesi'ndeki Arındık Jandarma Karakolu'nu korumakla görevli time, gece geç saatlerde PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Çatışmanın ardından kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

ŞEHİT ONBAŞININ FOTOĞRAFLARI

ŞEHİDİN BABA OCAĞINDA YAS / WEB TV

Elazığ'ın Palu ile Bingöl'ün Genç İlçesi arasında bulunan Arındık Jandarma Karakolu'na saat 00.30’da bir grup PKK'lı terörist silahlı saldırıda bulundu. Karakol etrafında bulunan ve askerlerin nöbet tuttuğu mevzilere yönelik taciz ateşiyle başlayan saldırıda teröristler, mevzilere el bombası da attı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine yaklaşık yarım saat süren çatışmada er Selçuk Gökdağ şehit düştü, er Abdurrahman Kayalar ise yaralandı. Kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla, köy korucularının da katıldığı hava destekli takip operasyonu başlatıldı.

Palu İlçesi'ne bağlı Arındık ile Hasbey Köyü arasında bulunan Arındık Jandarma Karakolu, Bingöl'ün Genç ve Diyarbakır'ın Lice İlçesi sınırında bulunuyor. PKK'lıların geçiş güzergahı olarak kullandığı bu bölgedeki Ak Dağlar'a doğru kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla, ilk olarak Palu Jandarma Komando Bölüğü'ne bağlı askerler, köy korucuları desteğinde takip operasyonu başlattı. Elazığ'daki 8'inci Jandarma Karakolu'ndan kalkan Sikorsky helikopterler, teröristlerin kaçış güzergahlarına hakim tepebelere özel eğitimli komando birliklerini indirirken, Kobra tipi helikoptorler de terörstlerin kaçtığı tahmin edilen vadilerde iz sürüyor.

Haberin Devamı

Şehit er Selçuk Gökdağ için bugün saat 12.00'de Elazığ Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni yapıldı. Şehit askerin cenazesi daha sonra memleketine gönderildi.

KOCAELİ'DEKİ BABAEVİNDE HÜZÜN

İzmitli, 21 yaşındaki, 4 aylık Jandarma Komando Onbaşı Selçuk Gökdağ'ın ailesi ve yakınları acı haberle yıkıldı.

Acemi eğitimini 4 ay önce İzmir Foça'da tamamlayan ve geçen ay da ‘Komando Onbaşı' olarak usta birliğine giden Selçuk Gökdağ'ın şehit düştüğü heberini bugün saat 06.30'da eve gelen bir albay verdi. Albay ile birlikte evin önünde ambulans ve sağlık görevlileri de hazır bulunduruldu.

İzmit'in Yenişehir Mahallesi Şölen Sokak'ta oturan Gökdağ ailesinin evinde, Komando Onbaşı Selçuk Gökdağ'ın şehit haberini alanlar yıkıldı. Acı haber kısa sürede duyulurken ev ziyaretçi akınına uğradı. Acı haberi alan baba Kemal Gökdağ, oğlunun acemi birliğini tamamladıktan sonra izin kullanarak yanlarına geldiğini söyledi. Şehit düşmeden birkaç saat önce kendisini telefonla aradığını belirten Kemal Gökdağ, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Telefonun çekmediğini, bulundukları yerin dağlık bölge olduğunu söyledi. 2 gün dağda, 2 gün de karakolda kalıyorlarmış. Saat 06.30'da da oğlumun şehit olduğu haberi geldi. Haberi aldığımda yıkıldım. Annesi geldi, o da yıkıldı. Komşular geldi, herkes yıkıldı. Ne diyeyim. Vatan sağolsun. Askerleri komutanları kendi evlatları gibi görsün. Yalnız benim oğlum değil, başka evletlar da askere gidecek. Onlara sahip çıkılsın. ‘Oraya gidecek, ölecek' diye düşünmesin kimse. Oğlumun kaderinde askerde şehit düşmek varmış. Ne mutluyum ki oğlum beni şehit babası etti. Ahirette ona madalya takıcağım. Herkese bu mertebe nasip olmaz. İnşallah cennette beraber oluruz.”

Haberin Devamı

Baba Kemal Gökdağ’ın bu sözleri herkesi gözyaşına boğarken, anne Nurten Aynur Gökdağ, ise oğlu ile geçen perşembe akşamı Regaip Kandili vesilesiyle telefonla konuştuklarını söyledi. Yakınları tarafından yatıştırılmaya çalışılan gözü yaşlı kadın zaman zaman baygınlık geçirdi.

ŞEHİT GÖKDAĞ'IN CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Arındık Jandarma Karakolu'nu koruyan timin nöbet tuttuğu mevzilere teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Onbaşı Selçuk Gökdağ'ın cenazesi, Elazığ Asker Hastanesi'nde yapılan törenin ardından memleketi Kocaeli'ne gönderildi. Bugün öğlen saatlerinde yapılan törene, Elazığ Valisi Muammer Erol, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Feyzi Bingöl, askeri yetkililer ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Şehit Onbaşı Selçuk Gökdağ'ın cenazesi daha sonra Elazığ Havaalanı'na askeri getirildi. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde cumartesi gecesi çıkan çatışmada şehit olan 6 askeri cenazesini taşıyan uçak Elazığ Havaalanı'na indi. Şehit Onbaşı Gökdağ'ın cenazesi diğer şehitlerle birlikte aynı uçakla memleketlerine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!