Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 00:00

Fil yavrularına babalık yapan aslan

La Storia di Leo

Yön: Mario Cambi

Seslendirenler: Harun Can,Cansu Akbel, Murat Serezli, Oya Küçümen
/images/100/0x0/55ea50fcf018fbb8f877eb89


DRAM

ASLAN KRAL’IN OĞLU LEO

Leo Azzannossi’nin bu İtalyan animasyon filmine kaynaklık eden hikayesi macera, romantizm ve eğlence dolu. Leo, vejetáryen bir aslandır. Bu özelliği yüzünden arkadaşları tarafından dışlanmış ve aforoz edilmiştir. Bir dizi olay sonucu Leo’nun yolu fil sürüsünün güzeller güzeli kraliçesi Avoria ile kesişir. Esrarengiz bir şekilde öldürülen Fante Ele adındaki filin dul karısı Avoria, kuyrukları farklı iki yavru doğurur. Bu durum sadece fil sürüsünün kralı olmak için Avoria ile evlenmek isteyen ihtişamlı ve otoriter beyaz fil Zanco tarafından yargılanmasına sebep olur. Doğumdan sonra ortaya çıkan heyecan dolu ancak talihsiz olaylar silsilesi Avoria ile iki yeni doğmuş bebeğini birbirinden ayırır.

Böylece Leo kendini bir anda "baba" olarak buluverir. Yeni doğmuş iki fil bebeğin açlıktan ölmesini önlemek amacıyla efsanevi Süt Gölün’ü bulmak üzere maceralara atılacak, savanı geçmek zorunda kalacaktır. Leo’nun en yakın arkadaşı yaşlı antilop Cobo, onu bu yolculukta yalnız bırakmaz. Yol boyunca kahramanlarımıza Leopardino, Zebra Zebrina, Küçük Maymun gibi diğer arkadaşları da eşlik eder. Ancak Leo’nun tek görevi bu değildir. Döndüğünde zalim Zanco’yu da alt etmesi gerekecektir.

Londra’dan göçmen işçi manzaraları

It’s a Free World

Yön: Ken Loach

Oyn: Kierston Wareing, Juliet Ellis, Leslaw Zurek, Joe Siffleet

DRAM

İŞTE ÖZGÜR DÜNYA

Ken Loach kamerasını özellikle İngiliz işçi sınıfına çevirmiş bir yönetmen. Özgürlük Rüzgárı’nın hemen ardından çektiği bu yeni filmiyle günümüz Londra’sını inceliyor ve yeniden toplumsal konulara değiniyor. Geçen yılki Venedik Film Festivali’nden yönetmen Ken Loach’un üç ödülle döndüğü filmin merkezinde Angie adlı genç bir İngiliz kadının hayata tutunma çabası var.

Angie biraz dağınık bir hayat süren, otuzlarının ilk yarısında güzel bir kadın. Bir iş ve işçi bulma acentesinde çalıştığı sırada işyerinde tacize uğrayan ve sürekli kötü muamele gören Angie, yaşadıklarına meydan okumaya kalkışınca işinden kovulur. Bir türlü iş bulamayan Angie, hiç parası olmamasına rağmen tüm cesaretini toplayarak ev arkadaşı Rose’la birlikte bir iş kurmaya karar verir.

Kurduğu acenteyle göçmen işçilerin emeğini Londra’daki işyerlerine pazarlamayı hedeflemektedir. Bu hayalini gerçekleştirmek için yaşadığı mahalledeki barın arka bahçesini işyeri olarak kullanır. Ölümüne bir çalışma temposu içine girmesi ve aldığı komisyonu düşük tutması da Angie’nin birdenbire popüler olmasına neden olur. Doğu Avrupalı bir işçiyle gönül ilişkisine de giren Angie, çok para kazanma hırsına kapılınca düşman kazanmaya başlar. Hem rakip acenteleri hem de haklarını yediği işçileri karşısına almıştır. Angie insani değerleri bir bir çiğnemeye başlayınca ev arkadaşı ve ortağı Rose de kendisini terk eder. Böylece Angie’nin şiddete de bulaşan ahlaki düşüşü başlar.

Film günümüz Londrası’nın göçmen işçi pazarlarından çarpıcı manzaralar sunarken, ekonomik sorunlarla baş etmeye çalışan genç İngilizlerin dişe diş mücadelesini de anlatıyor.

Kara Şövalye5 YTL’ye yeniden vizyonda

Geçen temmuz ayında ülkemizde vizyona giren Batman’in son filmi Kara Şövalye son zamanlarda yavaş yavaş vizyondaki yerini kaybediyordu. Ama şimdi kaçıranlar ve bir daha görmek isteyenler için güzel bir fırsat doğdu. Bugünden itibaren Türkiye çapında toplam 121 sinemada sadece 5 YTL’ye Kara Şövalye izlenebilecek. 2005’te vizyona giren Batman Başlıyor’un devamı olan Kara Şövalye’de Teğmen Jim Gordon’un ve yeni Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımını alan Batman, Gotham City’deki organize suçu tamamen yok etmek için harekete geçiyor. Üçlü ittifak başlangıçta etkili oluyor ancak kısa süre sonra kendilerini, yükselişteki bir suç dáhisinin avı olarak buluyorlar. Bu sırada Joker diye bilinen suçlu, Gotham’ı anarşiye boğuyor. Yaptığı son hainlik de Kara Şövalye’yi, kahramanlık ve kanun dışı suç savaşçısı olma arasında bırakması oluyor.

Film, ABD’de 14 Temmuz’da gösterime girdiğinden beri 517.8 milyon dolarlık hasılat yaptı. Ayrıca ABD’de vizyona girdiği ilk hafta sonunda 158.4 milyon dolar hasılat elde ederek, tüm zamanların açılış hafta sonu rekorunun da sahibi olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!