Sinan Aygün'ün isyanı: CHP'lilere var, BDP'lilere niye yok

Güncelleme Tarihi:

Sinan Aygünün isyanı: CHPlilere var, BDPlilere niye yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 12:57

BDP'li beş tutuklu vekilin de tahliye edilmesiyle, MHP'li Engin Alan dışında, tutuklu vekil kalmadı.

Haberin Devamı

Ancak, bu hafta sonu tahliye edilen BDP'li vekiller ile, haklarında daha önce tahliye kararı verilen CHP'li vekiller arasında ciddi bir fark var;
BDP'li vekiller tahliye edilirken, haklarında adli kontrol kararı çıkmadı. Daha önce tahliye edilen üç CHP'li vekilin, Sinan Aygün, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın üçü hakkında da adli kontrol kararı bulunuyor.

BDP'li 5 vekil KCK davasından yargılanıyorlardı. Haklarındaki suçlama "terör örgütüne üyelik" idi. CHP'li beş vekil hakkındaki suçlama da aynıydı; "Terör örgütüne üyelik". Ancak CHP'lilerin yargılandıkları davada terör örgütü Ergenekon idi.

SİNAN AYGÜN İSYAN ETTİ

Adli kontrol sisteminin tahliye edilen vekillere pratikte getirdiği en büyük kısıtlama, yurtdışına çıkış yasağı.

Nitekim, CHP'li Sinan Aygün Hürriyet'e yaptığı açıklamada bu konuyu gündeme getirdi. Aygün, BDP'lere "Milletvekili olmaları nedeniyle adli kontrol tedbiri olarak yurt dışı çıkış yasağı uygulanmadığına dikkat çekti ve "bu karar yerinde ve doğru bir karardır" dedi.

Haberin Devamı

Ancak tahliye edilen CHP milletvekillerine adli kontrol uygulaması olduğunu da hatırlatan Aygün, "Sonuç olarak BDP milletvekilleri yurt dışına çıkabilir. CHP milletvekilleri çıkamaz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!