Şimdi moda İstanbul

Güncelleme Tarihi:

Şimdi moda İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2010 09:20

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesiyle bütün dikkatler bir anda Türkiye’nin üzerinde yoğunlaştı. Ancak Türkiye’yi, özellikle de İstanbul’u ilgi merkezi haline getiren sadece tarihi ve doğal güzellikleri, güçlü yemek kültürü ve hareketli sosyal hayatı değil. Bugün dünya İstanbul’u bir moda merkezi olarak tanıyor.

Haberin Devamı

 

Ne Londra, ne Paris ne de Milano… Dünyanın yeni moda merkezi İstanbul (Financial Times)

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesiyle bütün dikkatler bir anda Türkiye’nin üzerinde yoğunlaştı.

 

Ancak Türkiye’yi, özellikle de İstanbul’u ilgi merkezi haline getiren sadece tarihi ve doğal güzellikleri, güçlü yemek kültürü ve hareketli sosyal hayatı değil. Bugün dünya İstanbul’u bir moda merkezi olarak tanıyor.

 

Haberin Devamı

Ringo Star ve Liam Gallagher gibi rock yıldızları, Thierry Henry gibi futbolcular artık Türk markalarını giyiyor. Burberry’den Donna Karan’a, Next’ten Marks & Spencer’a pek çok dünya çapındaki marka ürünleri üzerinde “Türk malı” damgasını memnuniyetle taşıyor.

 

Türkiye zaten tekstil üretiminde dünya lideri ülkelerden biriydi. Üretim teknikleri ve küresel dağıtım ağına yakınlığı yılda 7 milyar eurodan fazla tekstil ihracatı yapmasına izin veriyordu. Ancak bugün yerli markalar üretimin ötesinde tasarım süreçlerinde de söz sahibi bir hale geldi.

 

Bu bir bakıma hükümetin de katkılarıyla yaşanan bir gelişme. Beş yıllık “TurQuality” programının bu yılsonuna geliniyor. Bu dönemde 500 civarında perakende markası sübvansiyon yardımları ve eğitim için başvuru yaptı. Başvurusu kabul edilen 57 markadan 30 tanesi ünlü moda markaları.

 

Türkiye’nin doğu ile batı arasındaki köprü konumu da bu süreçte önemli rol oynuyor. Çünkü Türkiye hem Avrupa hem Ortadoğu piyasalarını anlayabiliyor. Bazı moda analistleri İstanbul Moda Haftası’nın önümüzdeki yıllarda Paris ve Milano moda haftalarına rakip olacağını düşünüyor.

Haberin Devamı

 

THE NEW YORK TIMES

--Sağlık yasası konusunda baskıyı artıran Demokratlar kürtaj yanlılarına tosladı

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili liderleri sağlık yasasının kabul edilmesini sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak çabalar bu kez de kürtaj yanlılarının muhalefetiyle karşılaştı.

 

--ABD tutukluları serbest bıraktı ancak Afganların tepkisi sürüyor

Aşiretlerin önde gelen isimleriyle Kabil dışındaki Afgan askeri üssünde imzalanan anlaşmayla Amerikalıların elinde tutuklu bulunan vatandaşlarını ülkelerine getirme hakkı kazandı.

 

THE WALL STREET JOURNAL

--Sağlık yasasında pazarlık sürüyor

Pazar günü yapılacak oylama öncesi bir dizi yeni talep ve son dakika anlaşma çabaları Demokratların yasayı kabul ettirme çabalarına engel oluyor.

 

Haberin Devamı

--Yunanistan’da yaşananlar euro bölgesinin çekiciliğini azaltıyor

Yunanistan borç krizi euro bölgesiyle ilgili beklentileri tepe taklak etti. Euro bölgesine katılması beklenen yeni ülkelere şimdi şüpheyle bakılıyor.

 

THE GUARDIAN

--Görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla British Airways, sendikalara savaş açtı

British Airways’den dün gece yapılan açıklamada, müzakerelerin kabin görevlilerinin bugün başlayan üç günlük grevini önleyememesi nedeniyle İngiltere’nin en büyük sendikasıyla işbirliğinin sonlandırılacağı ifade edildi.

 

--Ed Miliband İşçi Partisi için radikal bir seçim manifestosu sözü verdi

İşçi Partisi, seçim manifestosunda kredilerdeki aşırı yüksek faiz oranlarına son verme, asgari ücrete önemli artış getirme, okullarda öğrencilere ücretsiz yemek dağıtma ve oy kullanma yaşını 16’ya indirme vaadinde bulunacak.

 

Haberin Devamı

HAARETZ

--Obama’dan İran’a: diyalog telifimiz hala geçerli

ABD Başkanı Barack Obama mesajında, “Tahran daha iyi bir gelecek inşa etmek yerine kendini yalnızlaştırmayı tercih etti” dedi.

 

--İsrail’in Gazze üzerine düzenlediği hava saldırısında en az 14 kişi yaralandı

El Kaide yanlısı militanların son 24 saat içinde beş Kassam füzesi ateşleyip Taylandlı bir işçiyi öldürmesinin ardından İsrail’in düzenlediği misilleme operasyonunda en az 14 kişi yaralandı.

 

BLOOMBERG

--Hindistan’ın faiz oranlarını yükseltmesi “gelecekte yaşanacakların işareti”

BNP Paribas SA ve Standard Chartered Plc’den yapılan açıklamalarda Hindistan Merkez Bankası’nın önümüzdeki ay faiz oranlarını bir kez daha yükselteceği ve bunun ülkedeki enflasyonla mücadele istediğinin işareti olduğu belirtildi. Hindistan iki yıl içinde faiz oranlarını ilk kez dün artırmıştı.

 

Haberin Devamı

--British Airways’de çalışan kabin görevlilerinin grevi başladı

British Airways Plc bünyesinde çalışan 12 bin kabin görevlisi, şirketin tepe yöneticisi Willie Walsh’un maaşlarda ve personelde kısıtlamaya gitmesini önlemek için bugünden itibaren 3 günlük greve çıkıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!