Şile'nin sorunları eşgüdümle çözülecek

Güncelleme Tarihi:

Şilenin sorunları eşgüdümle çözülecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2001 00:00


Özgür ÇİLEK
Haberin Devamı

Yerel yöneticiler ve siyasi parti temsilcileri ilçenin sorunlarını çözmek için güçbirliği yapmaya karar verdi. Geniş katılımla düzenlenen 1. Yerel Yönetiler Toplantısı'nda ilçenin sorunları ve geleceği tartışıldı.

Şile'nin çözüm bekleyen sorunlarının belirlenmesi ve gerekli girişimlerin hızlandırılması konusunda yeni ve önemli bir adım atıldı. Belediyenin organizatörlüğünde gerçekleştirilen 1. Yerel Yöneticiler Toplantısı'nda ilçedeki yetkililer fikirlerini ve çekincelerini rahatça açıklama fırsatı buldu.

Resort Otel'de yapılan toplantıya Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu, Ağva Belde Belediye Başkanı Ali Acar, İl Daimi Encümeni Niyazi Karaman, İl Genel Meclis üyeleri Ali Aslan ve Yeksel Özcan, ilçe belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ile altmış iki köy ve mahalle muhtarı katıldı. Katılımcıların çoğunun görüşlerini açıkladığı ve samimi bir havada geçen toplantıda, Şile'nin genel ve mahalli bazdaki sorunları konuşuldu.

Dayanışma içindeyiz

Şile Belediye Başkan Yardımcısı Meliha Özen, toplantıların süreceğini belirterek ‘‘Her şey çok iyiydi, geniş bir katılım oldu. İlçemizin sorunları ve ihtiyaçları a'dan z'ye masaya yatırıldı’’ dedi.

Uzlaşamaz gibi gözüken siyasi partilerin bile işbirliğine gittiğini vurgulayan Özen konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘‘Siyasi partilerin ilçe başkanları aynı noktada düşünüyor. Belediye başkanımız, alınan kararlar doğrultusunda, DSP ve ANAP ilçe başkanlarıyla birlikte Çevre Bakanlığı'nı ziyaret etti. Toplantı tutanaklarını yetkililere sundular. Çevre temizliği konusundaki taleplerini ilettiler. Diğer konularla ilgili istek ve yardımlar aynı şekilde ilgili bakanlıklar nezlinde devam edecek.’’

Acil sorunlar

Had safhaya ulaşan çöp sorunu için Çevre Bakanlığı'yla bağlantı kurulacak. Çöp toplayacak iki aracın temini için çalışılacak.

Su ve yerleşim havzalarından uzak beş dönümlük çöp döküm alanı oluşturulmalı veya Karakiraz Köyü'ne çöpün boşaltımı sağlanmalı.

Özellikle denize kıyısı olan köylerde yapılan kaçak yapılar konusunda Bayındırlık İl Müdürlüğü ile diyaloğa girilmeli.

Şile yolunun yeni açılan bölümünü kaza açısından büyük risk taşıyor. Gerekli tedbirler acilen alınmalı.

Muhtarlar konuştu

Kirlilik ve maden ocaklarına dikkat

Turan Bilge (İmrendere Köyü Muhtarı)

‘‘Şile Muhtarlar Derneği Başkanı olarak muhtar arkadaşlarım adına konuşuyorum. Toplantı, amacı ve yapılış şekli ile son derece olumlu geçti. Başlıca sorunlarımız yaz aylarında nüfusun 200 bini bulmasıyla ortaya çıkan kirlilik ve taş, kum, kömür gibi maden ocakları. Bunların doğayı tahrip etmesi engellenmeli. İl Özel İdaresi'nden belediyemize ödenek yardımının yapılmasını istiyoruz. Toplantı bu sorunların çözümünde yararlı olacak.’

Tehdit ediliyorum

Ertan Akın (Akçakese Köyü Muhtarı)

‘‘Bizim gibi deniz kıyısındaki köylerin sorunu imarsızlık ve kaçak yapılar. Yetkimiz olmadığı için isteyen istediğini yapıyor. Bazılarından ‘Bayındırlık İl Müdürlüğü ile temasa geçtim. Git muhtarla anlaş. Sana mutlaka yardımcı olur’ gibi sözler duyuyoruz. Direndiğim için tehdit ediliyorum. Yaz aylarında Üsküdar ve Ümraniye'den çok insan geliyor buraya. Kirlilik ve işgal olayları artıyor. Bir şeyler yapılmasının vakti geldi.’’

Otoyollar tehlikeli

Hayrettin Sayın (Avcıkoru Köyü Muhtarı)

‘‘Avcıkoru otoban çıkışı çok tehlikeli. Kazalar çok olacak. Sofular çıkışı Dindere Mevkii servis yolu da çok riskli. Önlemler artırılmalı.’

Ebe istiyoruz

Hikmet Dinçer (Değirmençayırı Köyü Muhtarı)

‘‘Sağlık evimi kendi imkanlarımla yaptırdım. Hizmet verilebilmesi için sağlık memuru ve ebe istiyorum.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!