Sherlock Holmes dizisinin başrol oyuncusu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Sherlock Holmes dizisinin başrol oyuncusu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2019 11:33

Ünlü dedektif Sherlock Holmes'un hayatı, filmlerden sonra dizi olarak da izleyici karşısına çıktı. Toplam 4 sezon süren dizinin başrolünde ise Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman yer alıyor. İşte, Sherlock dizisinin başrol oyuncusu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Sherlock dizisinin başrol oyuncuları diziyi yakından takip eden birçok kişinin araştırdığı konular arasında yer alıyor. Başrolde Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman isimli oyuncuların yer aldığı dizi, 25 Temmuz 2010 günü BBC One televizyon kanalında, "Mini-Dizi" olarak yayınlanmaya başladı. Ancak gördüğü büyük ilgi sonucunda diziye devam edilmesine karar verildi. Dizinin 2. sezonu 1 Ocak 2012'de başladı. 15 Ocak 2012'de yayınlanan 6. bölüm ise 2. sezonun final bölümü olarak seyirciyle buluştu.

SHERLOCK KARAKTERİNE HAYAT VEREN BENEDİCT CUMBERBATCH KİMDİR?

Benedict Timothy Carlton Cumberbatch CBE (d. 19 Temmuz 1976, Londra), İngiliz dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu. Cumberbatch Manchester Üniversitesi'nden mezun oldu ve eğitimine Londra Müzik ve Dramatik Sanatlar Akademisinde devam ederek, Klasik Oyunculukta Yüksek Lisans kazandı.

Haberin Devamı

Cumberbatch 2004 yılında Hawking adlı televizyon filminde Stephen Hawking'i oynadı. 2010 yılından beri Sherlock dizisinde Sherlock Holmes'i oynamaktadır. Sinemada, 2006'da Amazing Grace filminde, Genç William Pitt, 2013'te Bilinmeze Doğru: Star Trek filminde Khan, 12 Yıllık Esaret filmimde, William Prens Ford, Wikileaks: Beşinci Kuvvet filminde, Julian Assange ve Enigma filminde, Alan Turing rolleriyle başrol oynadı. 2012'den 2014'e kadar, ses ve hareket yakalama yoluyla, Hobbit film serisinde Smaug ve Necromancer karakterlerini oynadı. 2016 yılında Doktor Strange filminde Dr. Stephen Strange karakterini oynadı.

Cumberbatch Sherlock dizisindeki oyunculuğuyla Mini dizi ya da Filmlerde En İyi Erkek Oyuncu Emmy Ödülü'nü kazandı. Buna ek olarak iki Altın Küre ve altı BAFTA adaylığı bulunan Cumberbatch, Enigma filmindeki oyunculuğuyla Akademi Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adaylığı elde etti.

DR.JOHN WATSON KARAKTERİNE HAYAT VEREN MARTİN FREEMAN KİMDİR?

Martin John Christopher Freeman (d. 8 Eylül 1971), BAFTA ödülü sahibi İngiliz aktör. Aşk Her Yerde'deki John, BBC'nin Altın Küre ödüllü komedi dizisi The Office'deki Tim Canterbury, Douglas Adams'ın romanından uyarlanan Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi filmindeki Arthur Dent, Sherlock'taki Doktor Watson ve Nativity!'deki Mr. Madden rolleriyle bilinir. Peter Jackson'ın Hobbit filminde Bilbo Baggins rolü için seçilmiştir. 2016 yılında vizyona giren Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı filminde de rol almıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!