SGK borcu yoktur belgesi nasıl ve nereden alınır?

Güncelleme Tarihi:

SGK borcu yoktur belgesi nasıl ve nereden alınır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 18:19

SGK borcu yoktur belgesi nasıl ve nereden alınır sorusunun yanıtı milyonlarca işveren tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. SGK vergi borcu yoktur belgesi ile vergi toplama işlemleri daha sağlıklı bir şekilde işliyor. Peki, SGK borcu yoktur belgesi nasıl ve nereden alınır?

Haberin Devamı

SGK tarafından işverenlere sunulan borcu yoktur başvuruları için araştırmalar sürmeye devam ediyor. SGK vergi borcu yoktur belgesi ile vergi toplama işlemleri daha sağlıklı bir şekilde işlendiği gibi, uygulamanın geliştirilmesiyle vergi dairelerinde oluşan yığılmaların da önüne geçmek amaçlanıyor. İşverenler, borcu yoktur belgesiyle birlikte kendilerini garanti altına alabiliyorlar. Peki, SGK borcu yoktur başvuru formu nasıl alınır?

SGK vergi borcu yoktur belgesi ile vergi toplama işlemleri daha sağlıklı bir şekilde işlediği gibi, uygulamanın geliştirilmesiyle vergi dairelerinde oluşan yığılmaların da önüne geçmek amaçlanmaktadır. Vatandaşlar bu uygulamalar ile işlemlerini sıra beklemeden kolaylıkla yapabilmektedir.

BORCU YOKTUR BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

BORCU YOKTUR BELGESİ NEDİR?

SGK E-Borcu yoktur öğrenme hizmeti, Sosyal Güvenlik Kurumu web sitesinden SGK’dan yararlananların kullanabilecekleri işlemlerden birisidir. Vatandaşlar kimi zaman, SGK üzerinden herhangi bir borcu olmadığını kanıtlamak için yazılı bir belgeye ihtiyaç duymaktadır. SGK’dan borcu olmadığına dair bir belge istediği takdirde bu belgeyi rahatlıkla kuruma gidip edinebilmektedir. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisini kurum işleri içerisinde kullanmaya başlaması ile bu borcu yoktur belgesini almak için SGK şubelerine gitmeye gerek kalmamıştır. Artık kullanıcılar SGK E-Borcu yoktur hizmetini kullanarak, internet üzerinden SGK’ya bir borcu olmadığına dair belgeye erişebilirler.

BAKMADAN GEÇME!