Şehitten anneye son selam

Güncelleme Tarihi:

Şehitten anneye son selam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2009 09:17

Siirt'in Eruh İlçesi'nde dün akşam teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 20 yaşındaki Jandarma Piyade Er Emrah Temel'in, Bolu'nun Mudurnu İlçesi'ne bağlı Aldullar Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Emrah Temel'in 15 gün önce Siirt'teki usta birliğinde vatani görevine başladığı ve çıktığı ilk operasyonda şehit olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İŞTE ŞEHİDİN SON GÖRÜNTÜLERİ

 

Temel ailesine acı haberi dün akşam saatlerinde Mudurnu Kaymakamı Alp Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğur Arcan ve İlçe Müftüsü Osman Şener birlikte verdi. 38 yaşındaki Ahmet ve 35 yaşındaki Hanım Temel çifti ile çocukları 18 yaşındaki Rahip ve 13 yaşındaki Ercan, acı haberle birlikte gözyaşlarına boğuldu.

 

Sinir krizi geçiren Ahmet ve Hanım Temel çiftine sağlık ekipleri evde sakinleştirici iğne yaptı. 112 Acil Servis ambulansı, gece boyunca evin önünde bekletildi. Ahmet ve Hanım Temel'in feryatlarının yükseldiği evin önü Türk bayaklarıyla donatıldı. Komşuları, acılı anne-babaya taziye ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

İzmir Foça'da acemi birliğini yaptıktan sonra 15 gün önce Siirt'teki usta birliğinde vatani görevine başlayan Emrah Temel'in, çıktığı ilk operasyonda şehit olduğu öğrenildi. Nişanlı olan Emrah Temel'in, asker uğurlama töreni sırasında çekilen görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, köy meydanında nişanlısıyla dans eden, anne ve babasının ellerini öpüp asker selamı veren Emrah Temel, arkadaşlarının omuzlarında, "Eledim eledim" adlı şehit asker türküsü eşliğinde askere gönderiliyor. Şehit askerin cenazesinin bugün köye getirileceği belirtilirken, köy mezarlığındaki mezar yeri de kazıldı.

 

‘DÖNÜŞÜM TABUTLA OLABİLİR’ DEMİŞ

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar ve Mudurnu Kaymakamı Alp Arslan, şehit asker Emrah Temel'in Mudurnu'ya bağlı Aldullar Köyü'ndeki baba evini ziyaret ederek, acılı aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit askerin dedesi 60 yaşındaki Arif Temel, 19 torununun daha olduğunu belirterek, “Evelallah intikamını onlar alacak. Ama PKK Meclis'te. Benim yavrum gitti. Acımız büyük. Vatan sağolsun, başımız sağolsun” dedi.

Haberin Devamı

Torununun askerliğe çok hevesli olduğunu anlatan Arif Temel, “Askerlik muayenesine gittiğinde, ‘Beni komando olarak yazın, yazmazsınız firar ederim’ demiş. Askerde uzman erbaş olarak kalmak istiyordu. Ömrü bu kadarmış, vade bu kadarmış” dedi.

Şehit askerin 18 yaşındaki kardeşi Raif Temel ise ağabeyi ile en son 2 gün önce telefonda konuştuğunu belirterek, “Arazi taramasına çıkacağını söyleyerek, ‘Hakkını helal et’ demişti. Kabrinin olmasını istediği yeri söyledi. ‘Ben gidiyorum, dönüşüm tabutla olabilir’ demişti. Ben de ‘Saçmalama, sus’ dedim.”

Ağabeyinin yerine gelecek çok Emrahlar'ın olduğunu söyleyen Raif Temel, şöyle konuştu:

“Ağabeyimin iki tane daha aslan gibi kardeşi var. Onun intikamını alacak. O mezarında rahat yatsın. Kardeşleri onun intikamını alacak. Bizim başımız dimdik, ayaktayız. Bütün direncimizle karşılarındayız. Korkmadık, yılmadık, asla yılmayacağız. 3-5 çapulcu bizi yıldıramaz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!