Şehitlere veda

Güncelleme Tarihi:

Şehitlere veda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 23:06

PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş İzzet Taşbaş ve Uzman Onbaşı Yunus Arda ile Batman’da şehit olan polis Nedim Erbay dün gözyaşları arasında uğurlandı.

Haberin Devamı

Evli ve 2 çocuk babası 49 yaşındaki polis memuru Nedim Erbay için dün önce Batman Emniyet Müdürlüğü’nde uğurlama töreni düzenlendi.

Şehit eşi Kadriye Erbay ile çocukları Egehan ve İlknur gözyaşlarına boğulurken, onları polisler teselli etmeye çalıştı. Erbay’ın cenazesi daha sonra uçakla memleketi Manisa’nın Kula ilçesine gönderildi. Kula’nın 13’üncü şehidi olan Erbay’ın cenazesi son kez Saraçlar Mahallesi’ndeki baba ocağının önünden geçirilip, helallik alındı. Şehidin oğlu Egehan’ın, babasının şapkasını başından bir an olsun çıkarmadığı görüldü. İkindide Kula Şah Sülayman Camisi’nde kılınan namazın ardından Erbay, Kula Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehitlere veda

Haberin Devamı

Uzman Çavuş İzzet Taşbaş ve Uzman Onbaşı Yunus Arda için ise dün Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehit askerlerin Türk bayrağına sarılı naaşları askeri uçakla Erzurum ve Afyonkarahisar’a götürüldü. Şehit Yunus Arda’nın cenazesini Erzurum’da ailesi ile birlikte çok sayıda vatandaş karşıladı. Uzun bir konvoy eşliğinde doğup büyüdüğü merkez Aziziye ilçesine götürülen şehidin cenazesi Ömer Nasuhi Bilmen Camisi’nde ikindi namazının ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

Askeri uçakla Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı’na getirilen şehit İzzet Taşbaş’ın naaşı da uzun bir konvoyla Dinar ilçesine götürüldü. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Alper İzzet Taşbaş için Dinar ilçe merkezdeki Hükümet Konağı önünde cenaze töreni düzenlendi.

Şehitlere veda

Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Şehidin annesi Saliha, eşi Ümmühan, dedesi İzzet Taşbaş, kızları 14 yaşındaki Begüm ve 5 yaşındaki Ecrin ile ablası İlknur Aygünoğlu ve diğer yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ağladı. Bakan Veysel Eroğlu ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, baba Nazmi Taşbaş’ın koluna girerek ayakta durmasına yardımcı oldu. Vali Güner ile MHP Milletvekili Mehmet Parsak da şehidin dedesi İzzet Taşbaş’ı teselli etmeye çalıştı. 5 bini aşkın kişinin katıldığı cenaze töreninde kadınlar da erkeklerle birlikte saf tuttu.

Haberin Devamı

Cenaze töreninin ardından toprağa verilen Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş’ın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ise yürek burktu:

- “Kan döküyorsun eylül, yaprak neyine yetmiyor.

- Dön de bir bak ardına neler neler gidiyor; sıra sıra yiğitler, omuzlarda şehitler, koskoca bir vatan gidiyor, ülkem gidiyor.

- Boğazınız düğümlenecek, acıyı ciğerlerinizde hissedeceksiniz, zamansız gözleriniz dolacak. Ama sadece ‘iyiyim bir şey yok’ diyebileceksiniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!