Şehit er Sinan Dündar'ın 8 aylık oğlu babasız kaldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit er Sinan Dündarın 8 aylık oğlu babasız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 15:21

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde terör örgütü PKK üyelerince askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Topçu Er Sinan Dündar, memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit Dündar'ın cenazesi askeri uçakla Tokat Havaalanı'na getirildi. Ambulansa konulan cenaze, helallik alınmak için Zile ilçesinde bulunan dedesinin evine götürüldü.

Şehidin yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin 8 aylık oğlu Ömer Talha, yakınları tarafından tabutun üzerine oturtuldu. Şehidin uzun süre ağlayan annesi Zeynep, eşi Dilek, babası Musa Dündar, askeri yetkililer ve yakınlarınca teskin edilmeye çalışıldı.

Şehidin naaşı, daha sonra ilçede cenazelerin kaldırıldığı musallaya konuldu. Cuma sonrası cenaze namazını, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak kıldırdı.
Namazın ardından omuzlara alınan cenaze, resmi törenin yapılacağı Kaymakamlık önüne getirildi.

Törende şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından konuşan Jandarma Muharebe Üsteğmen Ercan Özdemir, Topçu Er Sinan Dündar'ın, dün kahramanca çatışarak şehit olduğunu belirterek, “Sinan'ı her Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun arzu ettiği şahadet mertebesine uğurlamak üzere toplandık. O, şehit olan kan kardeşlerinin kanını yerde koymamak için canını hiçe sayarak şehit oldu” dedi.

Haberin Devamı

Tören sırasında, güneşten etkilenen şehidin babası Musa Dündar'ın başına, Tokat Valisi Şerif Yılmaz şapka taktı.
Cenazeye, Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Dilek Yüksel, Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!