Şehit annesinin Kürtçe ağıdı: Ben öleydim

Güncelleme Tarihi:

Şehit annesinin Kürtçe ağıdı: Ben öleydim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 23:50

Diyarbakır Sur'da şehit olan Uzman Çavuş Recep Aslan Mersin, Göksal Cin Zonguldak ve Özel Harekat Polisi Mustafa Büyükpoyraz Ankara'da düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandılar.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR Sur’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Recep Aslan, Mersin’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yıllar önce Adıyaman’dan Mersin’e göç eden 7 çocuk sahibi baba Şevket ile anne Sultan Aslan törende güçlükle ayakta dururken, şehit uzman çavuşun 3 ay önce evlendiği eşi Sevgi Aslan gözyaşlarına boğuldu. Anne Aslan, Kürtçe “Recebim, Recebim kurban olduğum Recebim. Ben öleydim, ben öleydim” diye ağıt yaktı. Önceki gün öğle saatlerinde Isparta’daki birliğine teslim olan şehidin asker kardeşi Mehmet Aslan ise ağabeyinin tabutu başında gözyaşı döktü. Vatandaşlar ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla aileye destek verdi. Törende acılı eş Sevgi Aslan, “Bir aydır onu bekliyorum. Bana ‘Annenlere git’ dedi. O da biliyordu böyle olacağını. Beni annemlere gönderdi” diyerek gözyaşı döktü. Şehit Recep Aslan, Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit annesinin Kürtçe ağıdı: Ben öleydim

Şehit Recep Aslan

ÇOCUKLARI İÇİN EMEKLİ OLMAMIŞ

DİYARBAKIR Sur’da şehit olan evli ve 3 çocuk babası Özel Harekât polisi 53 yaşındaki Mustafa Büyükpoyraz, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Ankara Gölbaşı Özel Harekât Merkezi’nde 25 yıldır görev yapan Büyükpoyraz, hak etmesine rağmen üniversitede okuyan oğlu İsmail (25), lise öğrencisi Hasan Can (15) ve işsiz oğlu İbrahim (26) için emekliye ayrılmamıştı. Şehidin annesi Azize Büyükpoyraz, “Yavrum, ciğerimi aldın gittin. Bizi, yavrularını kime emanet ettin” diye ağıt yaktı.

Şehit annesinin Kürtçe ağıdı: Ben öleydim

Şehit Mustafa Büyükpoyraz


DÜĞÜN PARASI BİRİKTİRİYORDU

Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin (24), Zonguldak’ın Elvanpazarcık beldesinde, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidin annesi Azime Cin, Oğlu ve nişanlısı Büşra Aslan’ın fotoğrafını elinden bırakmayarak, “2 ay sonra düğünü vardı. Bak düğünün çok kalabalık yavrum” diyerek ağıt yaktı. Şehidin nişanlısı Büşra Aslan da tabuta sarılıp, “Gitmesini istemiyorum. Bizim hayallerimiz vardı. Benim düğünümü yapın. Parası yoktu düğün yapmaya. Oralarda para biriktiriyordu. 5 bin lirası olsaydı bunlar olmazdı. 5 bin lira alsın diye mi bu sıkıntılar? Borcu var diye mi? Ben onun ciğerinde yatarım. Ben ona kurban olurum” diyerek feryat etti.

Şehit annesinin Kürtçe ağıdı: Ben öleydim

Şehit Göksal Cin

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!