Şehide veda akını

Güncelleme Tarihi:

Şehide veda akını
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 01:57

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde banka şubesi önünde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya, dün Bolu'da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya için ilk tören dün sabah Hakkâri'de yapıldı. Buradan helikopterle Van'a getirilen şehit Sarpkaya için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda da tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ve çok sayıda asker katıldı. Şehit Sarpkaya'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre silah arkadaşlarının omuzunda taşınarak askeri uçağa konuldu.

Şehide veda akını

Sarpkaya’nın naaşı, Ankara’ya götürüldü. Buradan askeri helikoptere nakledilen Sarpkaya, memleketi Bolu’nun Göynük ilçesine götürüldü. Helikopterin iniş yaptığı ilçedeki futbol sahasındaki karşılama törenine şehidin babası Salim Sarpkaya ve yakınları, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürk ile çok sayıda askeri yetkili katıldı.

Haberin Devamı

Şehide veda akını

Cenaze töreni için Bolu’nun birçok yerinden Göynük’e Türk bayraklı otobüsler kaldırıldı. Cenaze töreni sırasında anne Neriman Sarpkaya oğlunun fotoğrafını öpüp havaya kaldırdı. Kız arkadaşı Fatma Tepe ise cenazenin başında ağlarken, baba Salim Sarpkaya genç kızı teselli etmeye çalıştı. Şehidin ablası Hülya Deniz tabutun üzerine kapanarak ağlarken, cenazenin başında nöbet tutan askerin gözyaşlarını silip, yüzünü okşadı. Şehit, Gazi Süleyman Paşa Camii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Sofuali Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şehide veda akını

BANA KALAN GÜLÜŞÜN


Sarpkaya’nın şehit olması, evlilik planı yaptığı kız arkadaşı 26 yaşındaki Fatma Tepe’yi de yıktı. Fatma Tepe, Facebook’taki hesabında, evlilik hayali kurduğu Ziya Sarpkaya’nın gülen bir fotoğrafını paylaşarak, ‘Bana kalan sadece gülüşün şehidim, mekanın cennet biliyorum Ziyam’ sözlerini yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!