Seda Akman’ın 10 yıla kadar hapsi istendi

Güncelleme Tarihi:

Seda Akman’ın 10 yıla kadar hapsi istendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2007 00:00

Jandarmanın 14 Şubat Sevgililer Günü’nde gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan oyuncu Seda Akman, Durul Bazan ve 5 kişi hakkında 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istendi.

KUMBURGAZ’da jandarmanın yaptığı baskında yakalanan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan "Emret komutanım" dizisinin oyuncuları Seda Akman, Durul Bazan ve 5 kişi hakkında, uyuşturucu ticareti yapmak için oluşturulan örgüte üye olmak, uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştırmak ve uyuşturucu madde kullanmak iddiasıyla 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Özkan Ok’un 39 yıla, Ercan Türkan, Ergün Türkan ve Coşkun Kalyoncu’nun ise 38 yıla kadar hapsi talep edildi.

SAVCIDAN ELEŞTİRİ

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş hazırladığı iddianamede, şüphelilerin sanat, eğitim ve finans camiasından olduklarını belirtti. Savcı, toplu olarak arkadaş gruplarının geldiği dönemlerde 10-15 paketlik kokain ısmarlayarak partiler düzenleyen şüphelilerin daha dikkatli ve topluma örnek davranmadıklarını ifade etti.

Savcı Okumuş, iddianamesinde özellikle son yıllarda Türk toplumu içerisinde yaygınlaşan uyuşturucu kullanımının nedenlerini de irdeledi. Son yıllarda kolay yolla para kazanan bir grubun türediğini belirten Nazmi Okumuş, bu grubun kazandığı parayı da uyuşturucu ve kumar alemlerinde harcayarak, magazin basınına konu olduğunu, bunun da toplumu özendirdiğini vurguladı.

KANGREN HALE GELDİ

Savcı Okumuş, iddianamede toplumdaki şiddet olaylarının ve uyuşturucu kullanımının kangren hale geldiğini vurgulayarak, sokaklara, okullara kamera yerleştirmenin, polisiye tedbirler almanın, yasaları ve yönetmelikleri değiştirmenin kangren hale gelmiş bir yarayı, aspirin veya yara bandı ile tedavi etmeye çalışmak olduğunu, bunun önüne geçmek için daha kapsamlı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!