Sebîlürreşad kaldığı yerden devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Sebîlürreşad kaldığı yerden devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 15:17

İslamcı çizginin en etkili mecmuası Sebîlürreşad, kapatılmasının üzerinden 50 yıl sonra yeniden yayın hayatına başlıyor.

Haberin Devamı

Sebîlürreşad 108. Doğum gününde yeniden yayına çıkıyor. 1908’de Sırat’ı Müstakim adıyla Mehmet Âkif Bey ve Eşref Edip’in yayına başlattığı mecmua, Sebîlürreşad adıyla yayınına devam etmiş, 1966 yılında da kapanmıştı. Sebîürreşad’ın yeniden yayına başlaması nedeniyle 12 Ağustos 2016 Cuma günü Ankara Kızılay’da bulunan TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nde saat 14.30 ile 18.00 arası açılış etkinliği düzenlenecek.

Mehmet Âkif Ersoy’un ailesinin de destek verdiği Sebîlürreşad’ı 50 yıllık aranın ardından yine yayına hazırladıklarını ifade eden Bayhan, “Sebîlürreşad bir fikrin, davanın, kaygının eseriydi. Sebîlürreşad’ın açtığı o temiz, berrak damarı daha da güçlendirerek çalışmalarımızı tüm dünyaya ileteceğiz. Adil, insani, İslami yaklaşımlara geçen yüzyıldan daha ziyade ihtiyacı olan bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemi susarak, köşelerimize çekilerek geçirmek vebaldir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bayhan, şimdilik yayın merkezini Sebîlürreşad’ın Ankara’da bir yazıhanede oluşturduklarını belirterek, "İstanbul’dan tüm İslam coğrafyasına nasıl ulaşıldıysa Ankara’dan da aynı etkiyi yapmaya gayret edeceğiz. Siyasi başkenti mütefekkirsiz bırakmak çoraklatır” ifadelerine yer verdi.

Sebîlürreşad’ın 14 Ağustos’ta kaldığı sayı ve ciltten devam edeceğini sözlerine ekleyen Fatih Bayhan, “1007. Sayı, 40. Ciltte kalmıştı. Şimdi 1008. Sayı 41. ciltten devam edeceğiz. Her ayın 14. günün de neşredeceğiz ve şimdilik sadece abonesine göndereceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!