Savcı ‘böcek’te 7 beraat istedi

Güncelleme Tarihi:

Savcı ‘böcek’te 7 beraat istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2015 01:29

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerinde bulunan dinleme cihazlarına ilişkin davada, savcı esasa ilişkin mütalaasını mahkemeye sundu.

Haberin Devamı

Davaya, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık polisler İlker Usta, Sedat Zavar ile ‘sahte böcek raporu hazırladığı’ iddiasıyla başka bir davadan tutuklu bulunan eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ile diğer tutuksuz sanıklar hazır bulundu.

Duruşmada Savcı Şaban Yavuz esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı, firari polisler Ali Özdoğan, Enes Çiğci ve Serhat Demir’in dosyalarının ayrılmasını talep etti. Savcı, tutuksuz yargılanan dönemin Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ile Hurşit Gölbaşı, Ahmet Türer, Zeki Bulut, Seyit Saydam, Harun Yavuz ve İbrahim Sarı hakkında yeterli şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediği gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlarını istedi. Mütalaada, polisler İlker Usta, Sedat Zavar ve eHasan Palaz’ın, ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ ve ‘siyasal veya askeri casusluk’ suçlarından cezalandırılması talep edildi. Böcekleri yerleştirdiği iddia edilen İlker Usta ve Sedat Zavar için 23’er yıla, onlara yardım ettiği öne sürülen Hasan Palaz için de 9 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. İlker Usta ile Sedat Zavar’ın fikir ve eylem birliği içinde oldukları; arama ve tarama yetkilerini kötüye kullandıkları ve çalışma ofislerindeki çoklu prizlerin içine dinleme cihazları yerleştirdikleri de iddia edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!