Sallanan sandalyenin sağlığımız için faydalı olduğu doğru mu?

Güncelleme Tarihi:

Sallanan sandalyenin sağlığımız için faydalı olduğu doğru mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 12:08

Sallanan sandalyenin sağlığımız için faydalı olduğu doğru mu? Sallanan sandalyenin yararları, zararları var mıdır? Sallanan sandalye sağlığımızı nasıl etkiler? İşte cevabı..

Haberin Devamı

 Sallanan sandalye denilince şüphesiz çoğumuzun aklına, güzel bir manzaraya karşı elimizde bir kitapla oturup, keyifli zaman geçirebileceğimiz bir deneyim geliyor. Genelde oturup sallamayı keyif verici, dinlendirici ve rahatlatıcı bir aktivite olarak görürüz.

Tüm bunların yanı sıra, bir de sağlık açısından büyük faydaları var. Hatta saymakla bitmiyor denilebilir. Sallanan sandalyenin özellikle sırt ağrılarına iyi geldiğini biliriz. Peki, sallanırken endişeyi azaltıp, rahatlattığı için ağrı kesici özelliği olan endorfinlerin salgılanmasına yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalar, sallanan sandalyenin odaklanma konusunda da faydalı olduğunu gösterdi.

 Özellikle dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocukların, bir sallanan sandalye üzerindeyken çok daha rahat odaklanabildikleri görüldü. Bunun nedeni; içlerinden gelen ve bastırılamayan hareket etme arzusunun, sandalyenin hareketiyle gerçekleştiriliyor oluşu. Sonuçta konsantrasyonları artıyor ve daha çabuk öğreniyorlar. Bu sandalyenin bir başka faydası da, kan dolaşımını dengeliyor ve buna bağlı olarak görülen varislerde iyileşme sağlıyor oluşu. Ayrıca kasları da olumlu yönde etkiliyor. Özellikle bir eklem hastalığı olan artritin tedavisinde doktorlar tarafından önerilmekte.

Haberin Devamı

Her gün yaklaşık 1 saat boyunca sallanmanın, diz esnekliğini geliştirdiği gibi, etrafındaki kasları da güçlendirdiği tespit edildi. Bazı yeni bulgular, sallanan sandalyenin ameliyat sonrasında iyileşmeyi hızlandırdığını ve bağırsak aktivitesini düzenlediğini gösteriyor. Bunun dışında, gebelik sırasında da önerilmeye başlandı. Çünkü her gün birkaç dakika sallanmak, anneyi rahatlattığı gibi, fetüsün sinir sisteminin gelişmesine de yardımcı oluyor. Doğumdan sonra ise özellikle emzirme esnasında kullanılması tavsiye ediliyor. Bu şekilde emzirilen bebeklerde gaz sorunu daha az yaşanıyor. Bir de yine son zamanlarda elde edilen bazı bulgular, sallanan sandalyenin kilo vermeyi kolaylaştırdığını gösteriyor. Örneğin günde 1 saat sallanarak, oturduğunuz yerde 150 kalori yakabilirsiniz.

Haberin Devamı

 tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!