Sahte müteahhite dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sahte müteahhite dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

SSK İstanbul Hastanesi'nde çalışırken görevinden ayrılıp müteahhitliğe başlayan Osman Gündüz ilk işinde sekiz kişiyi dolandırdı. Paralarını kurtarmak için üç yıldır çalmadık kapı bırakmayan mağdurlar Gündüz'ün bu yöntemle birçok kişiyi dolandırdığını iddia ediyor.

Bahçelievler - Kat karşılığı inşaat yapacağını söyleyerek sahibinden aldığı arsa üzerindeki olmayan daireleri sekiz kişiye satan Osman Gündüz, kayıplara karıştı. Gündüz'ün, aynı yöntemle çok sayıda insanı dolandırdığı ileri sürüldü.

SSK İstanbul Hastanesi'nde çalışırken işten ayrılıp müteahhitliğe soyunan Osman Gündüz, üç yıl önce Yenibosna Beş Yol Elif Sokak'taki 234 metrekare arsaya, kat karşılığı inşaat yapmak için, sahibi Zekeriya Fettah'la anlaştı. Hemen hafriyata başlayan Gündüz, apartmandan kendi hissesine düşen sekiz daireyi, günün parasıyla 900 milyon liradan sattı. Müşterilerine güvence olarak, 2'şer milyar liralık senet ile kat irtifakı belgelerini verdi.

Temel çukuru kazıldıktan sonra inşaatta faaliyet durdu. Daire sahipleri Gündüz'ün Yenibosna'daki ofisine gittiklerinde, işyerinin boşaltıldığını gördü. Tüm çabalara karşı Osman Gündüz'ü bulamayan mağdurlar suç duyurusunda bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, ellerinde somut belgeler olmayan hak sahiplerinin şikayetini kabul etmeyerek, Osman Gündüz hakkında takipsizlik kararı verdi.

Arsa da elden gitti

Bu arada, Bahçelievler Belediyesi, ruhsat alınmadan kazılan ancak üzerine uzun süre inşaat yapılmayan çukuru kapattı. Zekeriya Fettah da sözleşme süresi olan iki yılda üzerine inşaat yapılmayan arsasını, mahkeme kararıyla geri aldı. Böylece, müteahhitle daire sahipleri arasında yapılan kat irtifakı sözleşmesinin hiç bir hükmü kalmadı.

Müteahhit kılığındaki dolandırıcı Osman Gündüz'e 900 milyon lirasını kaptıranlardan ekmek fırını işçisi Şükrü Uçar, ‘‘Hafriyata başladığı için kendisine inandık. Ayrıca senet de verdi. Ancak Gündüz'ün mal varlığı gözükmediği için hiç bir hak iddia edemiyoruz. 15 yıldır gecemi gündüzüme katıp çalışarak biriktirdiğim paralar, bir anda uçup gitti. Elimde hiç bir anlam taşımayan bir tomar evrakla kalakaldım’’ dedi. Uçar, Osman Gündüz'ün, aynı yöntemle, İstanbul'da bir çok kişiyi dolandırdığını ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!