Sadri Alışık Ödülleri adayları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Sadri Alışık Ödülleri adayları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2006 00:00

"11. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri"ne aday gösterilenler açıklandı. Beyoğlu'ndaki Sadri Alışık Tiyatrosu Küçük Sahne'de düzenlenen basın toplantısında açış konuşmasını yapan Sadri Alışık'ın eşi Çolpan İlhan, adayların titiz çalışmalar sonucu belirlendiğini ifade ederek, ödül töreninin 8 Mayıs Pazartesi günü Türker İnanoğlu Kültür Merkezi'nde yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Sinema ödülleri adayları, sinema jürisi başkanı Atilla Dorsay, tiyatro oyuncu ödülleri adayları ise tiyatro jürisi başkanı Üstün Akmen tarafından açıklandı. Sinemada "En İyi Erkek Oyuncu" dalında "Hacivat-Karagöz Neden Öldürüldü" filmindeki rollerinden dolayı Haluk Bilginer ve Beyazıt Öztürk, "Organize İşler" filmindeki rolüyle Tolga Çevik ve "Babam ve Oğlum" daki rolüyle Çetin Tekindor aday gösterildi. "En İyi Kadın Oyuncu" dalındaki adaylar; "Türev" filmindeki rolüyle Beste Bereket, "Babam ve Oğlum" filmindeki rolüyle Hümeyra ve "Organize İşler"deki rolüyle Özgü Namal olarak açıklandı. "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında "Babam ve Oğlum" filmindeki rolüyle Yetkin Dikinciler, "Hacivat-Karagöz Neden Öldürüldü" filmindeki rolüyle Güven Kıraç ve "Organize İşler" filmindeki rolüyle Cem Yılmaz aday oldu. "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülüne, "O Şimdi Mahkum" filmindeki rolüyle Fadik Sevin Atasoy, "Hacivat-Karagöz Neden Öldürüldü" filmindeki rolüyle Ayşen Gruda ve “Babam ve Oğlum” filmindeki rolüyle Özge Özberk aday olarak gösterildi.

Sadri Alışık Ödülleri adayları açıklandı

TİYATRO ÖDÜLLERİ ADAYLARI
Tiyatro alanında "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" dalında "İhtiras Tramvayı" adlı oyundaki rolüyle Can Başak, "Kara Sohbet"deki rolüyle Emre Kınay ve Arif Akkaya, "Dördüncü Murat"taki rolüyle Hüseyin Köroğlu, “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" dalında ise "İhtiras Tramvayı'ndaki rolüyle Müge Akyamaç, "Jeanne D'arc'ın Öteki Ölümü" adlı oyundaki rolüyle Esra Kızıldoğan ve "Saygılı Yosma"daki rolüyle Bennu Yıldırımlar aday gösterildi.

Haberin Devamı

Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek ve kadın oyuncuları ödüllerine ise Erol Keskin, Aziz Sarvan, Selçuk Yöntem, Nergis Çorakçı, Hümay Güldağ ve Yeşim Koçak aday olarak belirlendi. "Müzikal ya da komedi" dalında ise "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" ödülüne "Jeanne D'arc'ın Öteki Ölümü'ndeki rolüyle Haluk Bilginer, “Ördek Muhabbetleri”ndeki rolüyle Köksal Engür ve "Ben Eskiden Küçüktüm" adlı oyundaki rolüyle Ali Poyrazoğlu aday gösterildi.

Sadri Alışık Ödülleri adayları açıklandı

Bu alanda "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" ödülüne ise "Teyzem ve Ben"deki rolüyle Serda Kondeler Aktuna, "Tepetaklak" adlı oyundaki rolüyle Nilgün Belgün ve "Dönme Dolap" adlı oyundaki rolüyle Berna Laçin aday olarak belirlendi. Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek ve kadın oyuncuları ödüllerine ise Erdem Akakçe, Mert Turak, Okan Yalabık, Özgü Namal, Fidan Tek ve Selen Uçar aday gösterildi. Bu arada, 8 Mayıs'ta yapılacak ödül töreninde ayrıca, "Onur Ödülü" ve "Ümit Veren Sanatçılar Ödülü" verilecek.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaf147f018fbb8f8a0a78c
Basın toplantısına, jüri üyeleri ve adayların bir kısmı ile Sadri Alışık'ın oğlu Kerem Alışık da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!