‘Sabah operasyon var’a akşamdan eylem

Güncelleme Tarihi:

‘Sabah operasyon var’a akşamdan eylem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2014 01:26

‘Fuat Avni’ isimli Twitter hesabında önceki gün, Cemaat medyasının gazetecilerine yönelik operasyon yapılacağı iddiası bir anda gündeme bomba gibi düştü.

Haberin Devamı

Paylaşılan mesajlarda, dün 5 ayrı operasyonun olacağı öne sürüldü. Bunlardan ilkinin, Poyrazköy ve Zir Vadisi’ndeki kazılarla ilgili soruşturmaya ilişkin olduğu ve konuyla ilgili haberleri yapan “Kerim Balcı, Nuh Gönültaş, Adem Yavuz Aslan, Erhan Başyurt, Bülent Keneş, Mehmet Baransu ve Emre Uslu’nun gözaltına alınacağı” iddia edildi. Ayrıca, Zaman, Bugün ve Taraf Gazeteleri Genel Yayın Yönetmenleri de dahil 150 gazetecinin gözaltına alınacağı öne sürüldü. İkinci operasyon iddiasını ise Fuat Avni, “El-Kaide kapsamında Tahşiyeciler grubuna operasyon yapan polis ekibi de gözaltı listesinde yer alıyor. Ankara’daki operasyon Başbakanlık Çalışma Ofisine böcek koydukları iddia edilenlere yapılacak. 147 kişi gözaltına alınacak. Malatya’daki operasyon, Hürkuş ve Zirve Yayınevi’nde yaşanan cinayet dosyasında görev alan 47 polisi kapsıyor” diye duyurdu. Son iddia da merkez medyaya yönelik oldu. 28 Şubat dosyasının yeniden açılacağını iddia eden Fuat Avni, medya patronları ve yazarlara operasyon yapılacağını söyledi. İstanbul Emniyeti’nde Kozmik Çalışma Grubu adıyla Cemaat’e karşı bir birim kurulduğunu da iddia eden Fuat Avni, bu isimleri de teker teker yazdı.

Haberin Devamı

DESTEK GÖSTERİLERİ

Bu mesajlar üzerine yüzlerce kişi, Zaman Gazetesi, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı ve Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyeti önünde toplanarak destek gösterisi yaptı. Gazete önündeki kalabalığa hitap eden Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, böyle bir operasyonu ‘cinnet’ olarak niteledi ve “Bunun faturasını bu ülke çok ağır öder. Böyle bir operasyon, demokrasiye, basın özgürlüğüne darbedir” dedi. Gazete önüne desteğe gelenler arasında Ergenekon davasında sıkça gündeme gelen ‘Ordu Göreve’ pankartını asan Türk Solu grubunun lideri Gökçe Fırat da yer aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki eylemciler ise üzerinde ‘Hakkı yazan kalem kırılmaz, gazeteciler susturulamaz’ yazan pankartlar taşıdı, ıslıklar ve alkışlarla eylem yaptı.

‘EKİP DAĞITILDI’ İDDİASI

Twitter mesajları ses getiren Fuat Avni, sabaha karşı yeni bir tweet atarak operasyonun iptal edildiğini öne sürdü. Fuat Avni, “Operasyon ekibi dağıtıldı. Sabahki operasyona çözüm bulmaya çalışıyorlar. Nefret Operasyonu’nu çakma bazı göstermelik operasyona çevirmeyi planlıyorlar. ‘Operasyon yapacaktık ama bunlara değil’ demeye hazırlanıyorlar. Ama operasyon dosyaları, planları, belge ve kararları ne varsa kaydedildi” diye yazdı.

Haberin Devamı

BAŞSAVCIYLA GÖRÜŞTÜLER

Operasyon iddialarıyla ilgili yüzlerce kişi dün de Çağlayan Adliyesi’nin önüne geldi. Başsavcı Hadi Salihoğlu ile görüşme yaptıktan sonra bekleyenlerin yanına giden Ekrem Dumanlı, açıklamasında şöyle dedi: “Hadi Bey’in bize söylediği, ‘Benim böyle bir dosyadan haberim yok’, tabi Başsavcının haberi olmadan birileri de bir şey çeviriyor mu bilemiyorum. Böyle bir şey yok da bu hazırlık nedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!