Saadet Partili vekil Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde fenalaştı! Bakan Koca'dan sağlık durumu hakkında açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 13:26

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez (53), TBMM Genel Kurulu'nda kürsüde konuşma yaptığı sırada fenalaşarak yere düştü. Genel Kurul'da bulunan doktor vekiller tarafından kalp masajı yapılan Bitmez, Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Bitmez'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Durumu son derece kritik ve ciddi" dedi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmeleri sırasında, Saadet Partili Hasan Bitmez partisi adına söz aldı. Bitmez, kürsüde konuşmasını yaptığı sırada, Genel Kurul'da sözlü sataşmalar yaşandı. Genel Kurul'u selamlayarak konuşmasını bitiren Bitmez, kürsüden ayrılacağı sırada fenalaşarak yere yığıldı.

Saadet Partili vekil Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde fenalaştı Bakan Kocadan sağlık durumu hakkında açıklama

KALP MASAJI YAPILDI

Milletvekilleri, Bitmez'in yardımına koştu. İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, Hasan Bitmez'e ilk müdahalede bulundu. Ardından Meclis doktorları, Genel Kurul salonuna girerek, Bitmez'e müdahale etti.

Bitmez'e, bir süre kalp masajı yapıldı. Bitmez, Meclis'teki ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Bilkent Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya da Bitmez'in refakatçisi olarak hastaneye gitti. Hasan Bitmez'in şeker ve kalp rahatsızlığı olduğu belirtildi.

Saadet Partili vekil Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde fenalaştı Bakan Kocadan sağlık durumu hakkında açıklama

Haberin Devamı

BAKAN KOCA: DURUMU SON DERECE KRİTİK VE CİDDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de fenalaşan Saadet Partili Bitmez'in sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca, "İlk müdahale Meclis'te yapıldı. Olaydan 20 dakika kadar sonra Bilkent Şehir Hastanesi'ne getirildi. Anjiyo planlandı, hemen yapıldı ve 2 ana damarının tam tıkalı olduğu görüldü. Devamında yapılan müdahale sonrası sonuç alınamayınca kalp akciğer pompasına bağlandı. Hayati fonksiyonlarını bu şekilde sürdürüyor. Durumu son derece kritik ve ciddi. Bütün ekipler bir arada yakınen takip ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KURTULMUŞ: ÜMİT EDİYORUZ BAŞARILI SONUÇ ALINACAK

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Hasan Bitmez'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Gazetecilere konuşan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Kocaeli vekilimiz Hasan Bitmez arkadaşımız konuşması sırasında yere yığıldı. İlk saniyelerde doktor vekillerimiz sonra meclis doktorlarının müdahalesi ile buraya getirildi. Türkiye'nin en önemli hastanelerinden birinde tedavisine devam ediliyor. Aldığımız bilgi durumunun ciddi olduğu. İnşallah iyileşip tekrar aramıza döner. Ailesi ile görüşme fırsatımız oldu. Burada yapılan tıbbi çalışmaları izliyorlar. Doktorlarımızın gayreti ile ümit ediyoruz başarılı sonuç alınacak. Allah şifalar versin."

Saadet Partili vekil Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde fenalaştı Bakan Kocadan sağlık durumu hakkında açıklama

Haberin Devamı

KARAMOLLAOĞLU: HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Karamollaoğlu, Bitmez'in hayati tehlikesinin devam ettiğini belirterek, "Doktor arkadaşlar da ifade ettiler, Meclis'te kendisine yapılabilecek bütün muameleler yapılmış. Ancak kendisi aynı zamanda şeker hastasıydı. Birtakım kalp problemleri vardı ama çalışmalarını devam ettirebiliyordu. Süratle Meclis'ten buraya nakli sağlandı. Burada hastane yetkilileri ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler ve göstermeye devam ediyorlar. Kalp masajı yapıldı. Kendisine ayrıca bugünün teknolojisiyle yapılması icap eden bütün muameleler gerçekleştirildi. Şu anda yoğun bakıma alındı. Burada bakımı belli bir süre devam edecek. Ümit ediyoruz ki bu son gelişmeler, son teknolojilerle hayatını idame ettirecek bir noktaya gelir diye ümit ediyoruz. Zor bir rahatsızlık, zor bir hastalık. Tabii geçirdiği bu kriz de aniden olduğu için müdahale ne kadar erken olursa olsun tam olarak yeterli olmayabiliyor. Allah kendisine sağlık ve afiyet ihsan etsin. Dua ediyoruz. Ümit ederiz ki kısa zamanda sağlığına kavuşur. Hayati tehlikesi var. Çünkü yoğun bakımda zaten. Yani doktorların söyledikleri; kalpteki damarlar genelde tam olarak fonksiyonlarını yerine getiremiyor" dedi.

Haberin Devamı

BAKAN TUNÇ VE VEKİLLER HASTANEYE GİTTİ

Bu arada, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve çok sayıda milletvekili Bitmez’in durumunu öğrenmek üzere hastaneye gitti. Meclis Balkanvekili Karaca, “Sayın Vekilin şu anda anjiyoya alındığı bilgisi geldi” dedi. Öte yandan; Meclis Genel Kurulu çalışmalarına bir süre ara verdi.

"DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR"

Saadet Partisi Basın Müşaviri Hacı Murat Uzgur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kocaeli Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Hasan Bitmez Bey’in durumu ciddiyetini koruyor. Bilkent Şehir Hastanesi’nde tıbbi müdahale devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: DURUMU KRİTİK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Hasan Bitmez'i hastanede ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Tunç ve Güler, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kocaeli vekilimiz sayın Hasan Bitmez'e acil şifalar diliyorum. Konuşma sırası kendisine geldiğinde konuşması biterken baygınlık geçirip yere düştü. Doktor olan vekillerimiz tarafından hemen 10 saniye içinde kendisine müdahale edildi. 20-25 dakika bu mücadele devam ettikten sonra ambulansla şehir hastanesine nakledildi. Durumu kritik. Dua ediyoruz, sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Doktorlardan durumunun kritik olduğuna dair bilgiler alıyoruz. Bütün vekillerimiz kenetlenmiş durumda

AK PARTİ GRUP BAŞKANI ABDULLAH GÜLER: SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

Kriz anında Melis'e bulunan doktor vekillerimize çok teşekkür ediyorum. Anında gerekli müdahaleleri yaptılar. Meclis'imizin ambulansı ile buraya en hızlı sürede getirildi. İnşallah vekilimiz sağlığına kavuşur. Sürecin hem AK Parti olarak hem cumhurbaşkanımız nezdinde ilgi ile takip edildiğini söyleyebilirim. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!