Rusya'dan flaş Suriye hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan flaş Suriye hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2013 01:39

Rusya, Suriye'den 89 Rus ve eski Sovyet ülkeleri vatandaşını tahliye etti. Rusya'nın hamlesi, ABD'nin Suriye'ye yönelik bir askeri operasyon hazırlığı içinde olduğu haberlerinin ardından geldi.

Haberin Devamı

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü İrina Rossius, Rus basınına yaptığı açıklamada, Suriye'nin Lazkiye şehrine 20 ton insani yardım malzemesi götüren uçağın, dönüşte ülkeyi terk etmek isteyen 89 kişiyi de alarak Rusya'ya doğru havalandığını söyledi. Rossius, uçakta 75'i Rus vatandaşı çoğu kadın ve çocuk 89 kişinin olduğunu belirtti.

Rusya, Haziran'da Suriye'den 128 Rus ve eski Sovyet ülkeleri vatandaşını tahliye etmişti.

TELEFON GÖRÜŞMESİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’li mevkidaşı John Kerry ile Suriye’deki son durum ile ilgili telefon görüşmesi yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi internet sayfasından yapılan açıklamaya göre Amerika Birleşik Devletleri’nin girişimi ile gerçekleşen telefon görüşmesinde bakanlar Suriye çevresindeki şiddetlenen durumla ilgili detaylı bir görüşme yaptı.

Haberin Devamı

John Kerry, güvenilir kaynaklardan edilen bilgiler doğrultusunda kimyasal silah kullanımı ile ilgili Suriye hükümetinin suçlu olduğunu iddia ederken, Sergey Lavrov, bu iddiaları reddetti. Bakan Lavrov, Şam ve BM arasında kabul edilen ve Suriye’de olası kimyasal silah kullanımına dair objektif ve derinlemesine incelemelerde bulunan BM uzman grubunun çalışmalarını desteklemeleri gerektiğini vurguladı. Bu şekilde yapıldığı takdirde Haziran ayında Lought Erne’de yapılan G-8 liderlerinin yaptıkları anlaşmaya uyulacağını bildirdi. Moskova’da özellikle en kaygı verici ve tehlikeli durum olarak bir dizi ülkenin siyasi ve diplomatik çözüm sürecine kasıtlı olarak zarar verdiği düşüncesinin yer aldığı dile getirildi. Konuşmanın sonunda Suriye konusunda iki tarafın daha fazla temas kurmasına ihtiyaç olduğuna karar verildiği bildirildi. / Siyamend KAÇMAZ/ MOSKOVA,(DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!