Rüşveti reddeden polisler 160 kilo eroin yakaladılar

Güncelleme Tarihi:

Rüşveti reddeden polisler 160 kilo eroin yakaladılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 00:00

Kartal’da savcılık izni ile uygulama yapan motorize polis ekipleri, Hüseyin Aslan’ın kullandığı otomobilden 28.7 gram eroin buldu. Aslan ve arkadaşları, serbest bırakılmaları için polise 106 bin YTL rüşvet teklif etti. Zanlıların evinde yapılan aramada 160 kilo eroin ele geçirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı motorize ekipler pazar günü O-2 Otoyolu Yakacık girişinde 44 yaşındaki Hüseyin Aslan’ın kullandığı 34 S 5603 plakalı Mercedes E200 marka otomobili durdurdu. Aslan ve otomobilde bulunan 32 yaşındaki Hasan Demir ile 31 yaşındaki Mehmet Bilen’in kimliklerini kontrol ettikten sonra otomobilde arama yaptı. Otomobilin torpido gözünde 28.7 gram eroin, bagajında da döşemenin altında 42 bin Euro (80 bin YTL) ve 26 bin 650 YTL bulundu.

Otomobilde bulunan zanlılar polislere "Parayı alın sizin olsun ama bizi bırakın" teklifinde bulundu ancak polisler reddetti. Motorize ekipler, gözaltına aldıkları zanlılar hakkında uyuşturucu madde bulundurmak ve rüşvet teklif etmek suçundan tutanak tuttu.

Polis, zanlılardan Hüseyin Aslan’ın Irak’a mal götüren iki TIR’ının olduğunu belirledi. Otomobilde bulunan uyuşturucunun numune olabileceğini düşünen polis, zanlıların ev ve işyerlerini mahkeme kararıyla aradı. Yapılan aramada ev ve işyerlerinde 160 kilo eroin ele geçirildi. Dikkatli çalışmaları ve rüşvet teklifini kabul etmemeleri nedeniyle görevli 6 polisin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafından ödüllendirileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!