Robert’e de Üsküdar Amerikan’a da aynı müfettiş

Güncelleme Tarihi:

Robert’e de Üsküdar Amerikan’a da aynı müfettiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 14:59

Üsküdar Amerikan Lisesi ve Robert Kolej’e yapılan TEOG puanıyla öğrenci kayıtları için iki okulda da incelemeyi Necmettin Özgür adlı maarif müfettişinin yaptığı ortaya çıktı. Müfettişin son raporunda, söz konusu Robert Kolej’e kayıt hakkı bulunduğunu yazıyor.

Haberin Devamı

İlk defa 2014 yılında uygulamaya konulan TEOG kapsamında öğrenci yerleştirmelerinde ortaya çıkan ‘talimatla öğrenci kaydı’ sayısı ikiye çıktı. 2014’te Üsküdar Amerikan Koleji’ne bir öğrencinin özel okul puanı tutmamasına rağmen TEOG puanıyla kaydedildiği tespit edildi. 2015 Mart ayında da Robert Kolej’e aynı yöntemle öğrenci kaydı yapıldığı ortaya çıktı.

Eğitimcilerin ve velilerin tepkisi devam ederken, yapılan araştırmalar sonunda her iki okula da bu öğrencilerin kayıt hakkının olduğuna dair raporu hazırlayan isim dikkat çekiyor. Çünkü her iki okulda inceleme yaparak öğrencilerin kaydedilmesini sağlayan raporda Milli Eğitim Bakanlığı Maarif Müfettişi Necmettin Özgür imzası bulunuyor.

Necmettin Özgür'ün Robert Kolej’e öğrenci kaydı ile ilgili hazırladığı raporda, daha önce Üsküdar Amerikan Lisesi’ne yapılan öğrenci kaydı dayanak gösterilerek şöyle deniliyor:
“Öğrenci ... 490.4050 YEP puanı ile özel İstanbul Amerikan Robert Koleji, Özel Alman Lisesi ve Özel Üsküdar Amerikan Lisesi’ne nakil yoluyla kayıt için müracaat ettiği, bu okulların Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 51. maddesine uygun olmayan şekilde kayıt yaptıkları, durumun öğrenci velisi tarafından fark edildiği ve son öğrenci kaydından sonra 60 günlük süre geçmeden kayıt hakkı ile ilgili olarak adı geçen okullara tebligat çekildiği anlaşıldığı, öğrenci velisinin kayıt hakkını Özel İstanbul Amerikan Robert Koleji’nden yana kullanacağını belirttiğinden; Özel İstanbul Amerikan Robert Koleji’nin öğrenciyi 490.4050 YEP (TEOG) puanından daha düşük puan olan 490.1109 YEP (TEOG) puanı ile nakil yoluyla öğrenci kaydı yaptığı. Bu nedenle öğrencinin Özel İstanbul Amerikan Robert Koleji’ne kayıt hakkı bulunduğu yönündeki kanaatimi bilgilerinize arz ederim.”

BAKMADAN GEÇME!