Refah'tan son dakika manevrası

Güncelleme Tarihi:

Refahtan son dakika manevrası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi dün ‘kapatma’ istemli raporun son bölümünü okurken, RP'liler son dakika manevrası yaptı. Mahkemeye şimdiye kadar örneği olmayan şekilde tam karar öncesi dört ayrı dilekçe sunan RP Milletvekilleri Şeref Malkoç ve Ahmet Tekdal, İçişleri eski Bakanı Meral Akşener'i ve dönemin Başbakanlık Müsteşar Vekili Osman Kadri Keskin'i tanık gösterdiler. Yüksek Mahkeme bugün yapacağı toplantıda, RP'lilerin son dakika dilekçelerini görüşüp, taleplerini karara bağlayacak. RP'liler, Başsavcı'nın delil gösterdiği, 28 Şubat tarihli MGK'da dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'nın okuduğu, Erbakan'ın, ‘RP’ye oy vermezsen, patates dinindensin' sözleriyle ilgili, aynı toplantıda bulunan Akşener'in dinlenmesini istediler. Keskin'in ise, Başbakanlık Konutu'nda verilen tarikat iftarı ile dinlenmesi talep edildi. Üçüncü dilekçede ise, Tekdal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kapatma iddianamesinde kendisine atfen yazılan laikliğe aykırı sözleri ile ilgili olarak savunma yapmak istediğini belirtti. Tekdal ‘‘Erbakan benim vekilim değil. Suçlanan benim. Hep hangi aşamada savunmam söz konusu olacak diye bekledim. Ama Anayasa Mahkemesi beni çağırmadı. Savunma hakkım var’’ dedi. Dördüncü dilekçede, 470 sayfalık raporu hazırlayan Raportör Yusuf Öztürk'ün, basına yansıyan iddianame ve esas hakkındaki mütalaada yer almayan bazı konuları ‘delil’ yaptığı öne sürülerek, bu belge ve delillerin CMUK ve Anayasa gereğince kendilerine tebliğini istediler.

Erbakan: Avrupa hükümeti Refah sopasıyla kovalıyor

RP Genel Başkan Necmettin Erbakan, Avrupa, ABD ve İslam dünyasının, hükümeti ‘Refah sopası’yla kovaladığını savundu. RP'nin dünkü Meclis Grup toplantısında konuşan Erbakan, ‘‘Elbette hiçbir yerde itibar göremezsiniz. Gittikleri her yerde Refah sopasıyla kovalıyorlar’’ dedi.

‘‘Nereye gitseler ‘Nedir Refah'a bu yaptığınız?' diyorlar’’ diyen Erbakan, ‘‘Elbette elalem bunlara layık oldukları muameleyi yapmakta haklıdır’’ dedi. Artık hükümetin gidecek bir yerinin de kalmadığını savunan Erbakan, Başbakan Yılmaz’ın ABD gezisini de ‘fiyasko’ olarak niteleyerek, şöyle konuştu: ‘‘Almanya'da da, ABD'de de ‘Git evladım git, buralarda dolaşma' dediler. Böyle bir nasihatı almak için ta Amerika'ya gitmenin ne lüzumu var. Biz her hafta bu nasihatı bedava veririz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!