Rakkaseler bu kez sergiyle Maksim’de

Güncelleme Tarihi:

Rakkaseler bu kez sergiyle Maksim’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2001 01:54

İstanbul'un artık bir efsaneye dönüşen eğlence mekánı Maksim Gazinosu, tarihinde ilk kez bir resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Gerçek dansözlerin sahneye çıktığı Maksim'de, bugünden itibaren 8 Aralık tarihine kadar tablolardaki rakkaseler sahne alacak. Ressam İsmail Acar'ın sergisinin bu akşamki açılışında balerinler dans edecek.

Rakkaseler Maksim Gazinosu'nda. Bu ilk bakışta hiç de yadırganacak bir durum değil ama bu kez sahnedekiler gerçek rakkase değil, onların resimleri olacak. Ressam İsmail Acar, 'Rakkase' adını verdiği sergisini gerçek bir gazinoda açarak bir ilki daha gerçekleştiriyor. Acar'ın 1999 yılında Ayasofya Müzesi'nde açtığı 'Ayasofya ve Sanal İzdüşümler' sergisini 350 bin kişi gezmişti.

'Rakkaseler' sergisi bu akşam bale sanatçılarının da katılacağı bir gösteri ile açılacak. Hülya Aksular'ın koreografisini yaptığı gösteriyi, İstanbul Opera ve Balesi'nin balerinleri gerçekleştirecek.

Açılış gösterisine tiyatro sanatçısı Cüneyt Türel de bir şiirle katılıyor.

'Rakkaseler' sergisini önce Yıldız Sarayı'nda açmayı düşünen İsmail Acar, daha sonra sergiyi düzenleyen Eltürko Sanat Galerisi'nin sahibi Zeynep Aslan'ın önerisiyle Maksim'de karar kılmış. Maksim'in sahibi ve 'gazinocular kralı' olarak bilinen Fahrettin Aslan'ın torunu olan Zeynep Aslan da dedesini razı ederek serginin burada açılmasını sağlamış. Ramazan nedeniyle boş olan Maksim Gazinosu, böylece tarihinde ilk kez bir resim sergisine ev sahipliği yapmış olacak. Sergi, 10 Aralık'tan itibaren Harbiye'deki Eltürko Sanat Galerisi'nde devam edecek ve 10 Ocak 2002 tarihine kadar açık kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!