Radyo-televizyon Oskarları sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Radyo-televizyon Oskarları sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 08:14

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD), “28. Radyo-Televizyon Oskarları” ile ”Uluslararası Dostluk ve Barış Ödülleri” törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Ankara Sheraton Oteli'nde düzenlenen törende konuşan, RTGD Başkanı Kenan Macit, ödüllerin 1 yıl boyunca izlenen programların değerlendirmesi sonucunda belirlendiğini söyledi. Macit, “Amacımız radyo televizyon programları içinde en iyisini belirlemek. Bunu da başarı ile yaptığımıza inanıyorum” dedi.
Törende daha sonra ödüller dağıtıldı.

“TV Oskarlarını” kazananlar şunlar:

Ana Haber Bülteni: Show TV Ana Haber,
Sabah Kuşağı Programı: Sabah Yıldızları (ATV),
Kadın Kuşağı Programı: Şebnem Kısaparmak'la Paylaştıkça (Kanal 7),
Eğitim Programı: Hayatımız Sınav (TRT),
Gece Bülteni: Ahu Özyurt'la Gece Görüşü (Cnntürk),
Haber Tartışma Programları: Yorum Farkı (NTV) ile Ne Var Ne Yok (SKYtürk),
Belgesel: Oradaydım (Cnntürk),
Siyaset Programları: Sağduyu (TV8) ile Haber Saati (Kanal 7),
Çocuk Programı: Pazardan Pazara (TRT),
Haber Araştırma Programı: Deşifre (Star TV),
Müzik Eğlence Programı: İbo Show (ATV),
Spor Programı: Telegol (Star TV),
Talk Show Programı: Kürşat Başar'la (Kanaltürk),
Reality Show: Her Evde Bir Haber Var (Cnntürk),
Yarışma Programı: Ya Şundadır Ya Bunda (ATV),
Magazin Programları: Canlı Canlı (Kanal D) ile By-Kuş Show (TGRT),
Kültür-Sanat Programı: Yaşamdan Dakikalar (TV8),
Yaşam Programları: Ve İnsan (NTV) ile Ayna (STV),
Sosyal İçerikli Programlar: Deniz Feneri (Kanal 7) ile Mehmetçik (Show TV),
Sağlık Programı: Reçete (TRT),
Televizyon Eleştirmeni: Full Ekran (Habertürk) ile Radyo Televizyon Dergisi (TRT)
ATV'de yayınlanan “Aliye” dizisinin başrol oyuncusu Sanem Çelik ile Kanal D'deki “Hırsız-Polis” dizisinin başarılı oyuncularından Timuçin Esen, RTGD'nin “TV Yıldızı” ödülünü kazandı. “Yağmur Zamanı-Show TV”, “Aliye-ATV” ve “Yabancı Damat-Kanal D” ise ”Yılın Televizyon Dizileri” seçildi.
Çeşitli program yelpazesi ve dinamik habercilik anlayışıyla haber televizyonculuğunu geniş kitlelerle buluşturan “NTV”, yılın “Haber Kanalı”, gün boyu süren ekonomi ve para piyasalarına ilişkin habercilik anlayışıyla da “CNBC-E” yılın “Ekonomi Kanalı” ödülüne layık görülürken, Kanal A televizyonu yılın “Bölgesel Televizyonu” olarak seçildi.

ÖZEL ÖDÜLLER

RTGD'nin TV Oskarları çerçevesinde verilen özel ödüller de sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Buna göre, gündemin sıcak gelişmelerini uzman gazetecilerle birlikte irdeleyen Melih Meriç yönetimindeki “Basın Kulübü-Habertürk” ile Irak'ta görevi başında yaşamını yitiren TRT haber kameramanı Mustafa Ünal, “Cengiz Polatkan Ödülü”ne değer bulundu. Mustafa Ünal'ın ödülünü, babası Hilmi Ünal aldı.

Haberin Devamı

“Yavuz Gökmen Ödülü”, haberciliğin temel dürtüsünden hiç ayrılmadan muhabir titizliği ve gerçekliliğiyle çalışarak genç gazetecilere örnek olduğu gerekçesiyle Mehmet Ali Birand'a, “Kenan Onuk Spor Ödülü”ü ise milli atlet Süreyya Ayhan'ın ülkeyi terk edişini ilk ağızdan duyuran haberiyle Doğan Haber Ajansı muhabiri Uğur Tenekecioğlu'na verildi.
TGRT Haber, Şeref Tribünü-Habertürk, Özge Özsağman'la Geceye Bakış-Skytürk ve Cihan Haber Ajansı “RTGD Özel Ödülü” aldı.

RADYO OSKARLARI

“Radyo Oskarları” dalında ise 2005 yılı içinde etkili yayın yaptıkları gerekçesiyle Alem FM, Power FM, TRT bölge radyoları, Radyo ODTÜ, Radyosport ödüle değer görülürken, radyo haberi dalında Alem FM Haber Merkezi de ödülüne layık bulundu.
Radyo programları arasında ise “Gündem-TRT Radyosu”, “Nihat'la Curcuna-Alem FM”, “Gönül Dostu Füsun-Süper FM” ile “Özgürle Baş Başa-Klas FM” ödül aldı.

“ULUSLARARASI BARIŞ VE DOSTLUK ÖDÜLLERİ”

“Uluslararası örgütlerde başarıyla yürüttükleri görevleriyle Türkiye'nin adından övgüyle söz ettiren ve imza attıkları uluslararası çalışmalarla takdir toplayan” BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş ve NATO'nun Afganistan Yüksek Sivil Temsilcisi Hikmet Çetin ile AB üyelik sürecinde Türkiye'ye verdiği destek dolayısıyla Almanya Eski Başbakanı Gerhard Scröder'in ödüllerini, yakınları ve ilgililer aldı.

Haberin Devamı

Macit, ayrıca tadilatını yaptırdıkları Aydınlıkevler İletişim Lisesi'nin başarıdan başarıya koştuğunu belirterek, okul müdürüne de ödül verdi.

ATO Başkanı Sinan Aygün, İbo Show programını sunan İbrahim Tatlıses'e, ilk önce “ekonomiye yaptığı katkılardan dolayı” ATO ödülü olarak belirttiği bir Türk bayrağını, sonra da RTGD'nin ödülünü verdi.
Törene, AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kupusuz, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan ile bazı milletvekilleri, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz ve sanatçılar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!