Psikologlar beraat etti

Güncelleme Tarihi:

Psikologlar beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 11:05

İstanbul Bakırköy’de ruhsatsız işletilen psikolojik danışma merkezinde yarızamanlı danışmanlık hizmeti verdiği iddiasıyla yargılanan 5’i psikolog 6 kişi beraat etti.

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamedeki ifadelere göre; İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 06 Şubat 2017’de Bakırköy’de denetim yaparken Gülşen S. adına kayıtlı işyerinde, yarızamanlı danışmanlık hizmeti verildiğini belirledi.

İşyerinin Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, belediye veya herhangi bir kurumdan alınmış işyeri açma ve çalışma ruhsatının olmadığı tespit edildi. Ayrıca Bakırköy İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yeterli ve detaylı tespitin yapılmadığı, toplanan deliller ışığında izinsiz sağlık hizmeti sunulduğu yönünde kamu davası açmak için yeterli şüphenin edinildiği kaydedildi.

İşyerinin sahibi olarak görünen Gülşen S. ve Afife S., Ali E.U., Nur F.B., Tuba K. ve Ümit Ç., adlı psikologlar hakkında “Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’a aykırılıktan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davayı karara bağlayan 39. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi, iddia edilen suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle tüm sanıkların beraatına karar verdi. 

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!