Polisten kaçamadı

Güncelleme Tarihi:

Polisten kaçamadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 20:53

Erzincan’daki Ergenekon Davası’nın gizli tanıklarından olan ve FETÖ soruşturması kapsamında aranan eski savcı Bayram Bozkurt, İzmir’de yakalandı. Bozkurt, saklandığı eve polisin geldiğini görüp kaçarken, tel örgülerden atlamaya çalıştığı sırada düşerek ayağını kırdı. Bozkurt, Erzincan FETÖ Davası’nda firari olarak aranıyordu.

Haberin Devamı

İzmir Menderes ilçesinde bir iş adamının kiraladığı evde ciddi hareketlilik olduğu, eve girip çıkanların birbirlerine ‘hâkim’, ‘savcı’, ‘kaymakam’ diye hitap ettiği yönündeki ihbar üzerine inceleme başlatan polis, plakası bildirilen lüks araçlardan birini durdurdu. Araç içerisindeki kişinin kendisini Sayıştay hâkimi olarak tanıtması üzerine kimlik kontrolü yapan polis, bu kişinin meslekten ihraç edilen Sayıştay uzman denetçisi Nurettin Dündar, araçtaki diğer kişinin ise Menderes ilçesinde FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan işadamı İsmail Özer olduğunu tespit etti.

Adnan Menderes Havalimanı’nda olduğu belirlenen diğer araçta bulunan kişinin verdiği ifade doğrultusunda, eski İliç Cumhuriyet Savcısı Bayram Bozkurt’un İzmir’de saklandığı, buraya da Nurettin Dündar ile birlikte geldiği bilgisine ulaşıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ile Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması sonucu Bozkurt’un Bornova ilçesinde saklandığı ev tespit edildi.

Haberin Devamı

Ekiplerin geldiğini fark eden ve evden kaçan Bozkurt ile güvenlik güçleri arasında sokak aralarında kovalamaca yaşandı. Tel örgü üzerinden atlamaya çalışırken yere düşen ve ayağı kırılan Bozkurt, gözaltına alınarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Bozkurt’un tedavisi sonrası Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüleceği belirtildi.

DOSYASI AYRILMIŞTI

17/25 Aralık operasyonlarından sonra Cihaner’in de sanıkları arasında olduğu Erzincan Davası, Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde beraatla sonuçlandı. Mahkeme, ‘gizli tanıklar’ hakkında suç duyurusunda bulundu. Bozkurt ile Erdal Zirek hakkında yakalama kararı çıktı. Zirek tutuklanırken, Bozkurt ifadesi alınıp bırakıldı. Savcılık, itiraz etti ancak Bozkurt çoktan kayıplara karışmıştı. Zirek, Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada ‘Fetullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği ve yalancı tanıklık’ suçlarından 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu, FETÖ’nün ‘silahlı terör örgütü’ sayıldığı ilk yargı kararı oldu. Bozkurt bu davanın firari sanığı olduğu için dosyası ayrılmıştı. 

Haberin Devamı

Polisten kaçamadı

ESTETİKLE SAVCI OLDU

Eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, 2008’de bir altın madeninden rüşvet aldığı, sanıkların tahliye olması için rüşvet pazarlığına girdiği gerekçesiyle, bağlı olduğu dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner tarafından soruşturuldu. Bozkurt, eski Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal’a başvurarak, Cihaner hakkındaki Ergenekon soruşturmasında ‘Efe’ kod adıyla gizli tanık oldu.

Bozkurt; Cihaner ve bir grup subay ile borcunu geri isteyenlerin Ergenekoncu olduğunu iddia etti. Cihaner tutuklandı. Bozkurt ihraç edilecekken istifa etti. 2011’de HSYK seçimlerinden sonra, Gizli Tanık Koruma Kanunu kapsamında estetik operasyon geçirdi. Adı, ‘Hakan Aslan’ olarak değiştirildi. Yeni kimlikle savcılığa kabul edildi. Bakanlığın görevlendirmesiyle 4 Eylül 2013’te ABD’ye gitti. Hem maaş aldı hem dünyayı gezdi. Bu skandal fark edilince savcılıktan atıldı. (İsmail SAYMAZ)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!