Polis, bir saat geç kalsaydı Afrodit yurtdışına gidiyordu

Güncelleme Tarihi:

Polis, bir saat geç kalsaydı Afrodit yurtdışına gidiyordu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2004 01:21

Geçen Haziran ayında İzmir Arkeoloji Müzesi’nden çalınan Roma dönemine ait Afrodit heykeli, Mali Şube ekipleri tarafından İstanbul'da ele geçirildi.

GEÇEN haziran ayında İzmir Arkeoloji Müzesi’nden çalınan son derece değerli Afrodit heykelini, Alman bir alıcıya 2 milyon Euro’ya satmak isteyen Mehmet Abidin Başak ile Murat Yüksel, Bakırköy’deki bir otelde yakalanarak tutuklandı. Henüz müzeden heykeli çalan kişiler olup olmadıkları belirlenemeyen Başak’la Yüksel’in üzerinde 5 sahte nüfus cüzdanı, 2 sahte pasaport ile 2 sahte sürücü belgesi ve bir miktar esrar ele geçirildi. Alman müşterinin ise yakalanamadığı bildirildi. 38.9 santimetre boyundaki heykelin, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden alınan bilgiye göre paha biçilemeyecek tarihi özelliği bulunduğunu söyleyen Mali Şube Müdürü Mustafa Aktaş, ‘Bir saat içinde operasyon yapılmamış olsaydı, heykel Alman alıcı tarafından alınacak ve ele geçirilemeyecekti’ dedi.

Uyuşturucu satmaktan sabıkalı Mehmet Abidin Başak ve Murat Yüksel, emniyetteki sorgularının ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderilen Başak ve Yüksel, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!