PKK’lıları yurt dışına kaçıran insan kaçakçılarına operasyon

Güncelleme Tarihi:

PKK’lıları yurt dışına kaçıran insan kaçakçılarına operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 13:16

HAKLARINDA mahkemelerin yakalama emri çıkardığı PKK’lı teröristleri sahte pasaportlarla yurtdışına kaçıran çeteye, İstanbul merkezli 3 ilde operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 40 kişiden 35’i tutuklandı.

Haberin Devamı

Çetenin havalimanlarından çıkarmaya çalıştığı kişilere yönelik operasyonlar da soruşturma dosyasına girdi. İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 ay önce insan kaçakçılığı yapan bir çetenin para karşılığı haklarında yakalama kararı çıkan PKK’lı teröristleri de sahte pasaportlarla yurtdışına çıkardığı yönünde bilgi aldı.

Alınan bilgi üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı. Takipte, çetenin teröristlerle nasıl bağlantı kurduğu ve hangi yolları izledikleri tespit edildi.

Takip sırasında 95 PKK’lı yakalandı. 95 PKK’lıdan bazılarının gittikleri ülkelerin polis teşkilatlarıyla temasa geçilerek yakalanmaları sağlandı. 

Çete üyelerinin kimlik ve adreslerinin tespitinin ardından İstanbul, Gaziantep ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Çete elebaşılarının da arasında bulunduğu 40 kişi yakalandı.  

Polis çete üyelerinden silahlar ve çok sayıda sahte pasaport ele geçirdi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan 40 kişiden 35’i tutuklandı, 5’i adli kontrolle serbest kaldı.

BAKMADAN GEÇME!