PKK’ya yardımla suçlanan 5 korucu ve DTP'liler beraat etti

Güncelleme Tarihi:

PKK’ya yardımla suçlanan 5 korucu ve DTPliler beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2009 12:09

SİİRT’in Pervari İlçesi’nde teslim olan İran uyruklu bir PKK’lının güvenlik güçlerine verdiği ifade üzerine haklarında dava açılan 5’i köy korucusu 15 sanık, delil yetersizliğinden beraat etti.

Haberin Devamı

Pervari’nin Doğanca Jandarma Karakolu’na silahıyla birlikte teslim olan İran uyruklu PKK’lı M.C.İ’nin verdiği bilgiler üzerine haklarında dava açılan 5’i köy korucusu, 1’i DTP İlçe Başkanı, 3’ü DTP yöneticisi 1’i köy imamı, 3’ü göçer 1’i çoban, 1’i de esnaf olmak üzere 15 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Mahkeme, İran uyruklu PKK’lının güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra verdiği bilgiler üzerine başlatılan operasyonda, Hasantepe Mevkii’nde 7 PKK’lının ölü, 3 PKK’lının sağ ele geçirildiğini, aynı olayda köy korucusu Mehmet Karadeniz’in ise şehit olduğunu belirtti. Öldürülen PKK’lıların barındıkları sığınakta ele geçen kareli not defteri ile el yazmalı örgütsel dökümanlarda, örgüte yardım ve yataklık eden kişilere ait isim listesi ele geçirildiğini kaydeden mahkeme, bu listede köy korucuları Şevket Aydınalp, Şakir Aslan, Sefer Bulut, Medeni Yürek, Abdulgaffar Yaşodun’un Herekol dağında faaliyet yürüten PKK’lılara şeker, un, çikolata, çay, tütün, pil ve ilaç yardımında bulunduklarının yazıldığını belirtti.

KESİN DELİL ELDE EDİLEMEDİ

Sanıkların köy korucusu olmaları nedeniyle, güvenlik güçlerinin başlatmayı planladıkları operasyon tarihlerini önceden PKK’lılara bildirerek kaçmalarına yardımcı oldukları kaydedilen iddianamede, DTP Pervari İlçe Başkanı Tamer Özer ile DTP ilçe yöneticileri Zahit Yücel, Mustafa Adıyaman ve Ekrem Çelik’in ise, öldürülen ve sağ ele geçen PKK’lılarla irtibat halinde oldukları, örgüte 2 bin 500 ABD doları para toplayıp gönderdikleri öne sürüldü. Göçerlik yapan Lokman İğdi, Halil Çakır, Ramazan Kaymaz ile aynı yaylada çobanlık yapan Murat Bayar’ın da PKK’lılara peynir, yoğurt, süt, bal, koyun ve keçi verip yaşamsal malzeme yardımında bulundukları, esnaflık yapan Sadık Bulut’un örgüte silah ve malzeme temin ettiği, Yapraktepe Köyü’nde imamlık yapan Adnan Erdem’in de PKK’yla irtibat halinde olduğu iddiasıyla haklarında dava açıldığını belirten Mahkeme, ancak yapılan yargılama sonucunda sanıkların PKK’yla irtibatlı olduklarına dair somut, şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden ayrı ayrı beraatlerine oy birliğiyle karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!