PKK villasından bunlar çıktı

Güncelleme Tarihi:

PKK villasından bunlar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 21:01

VAN'ın Edremit ilçesinde 12 PKK'lı teröristin öldürüldüğü villada çok sayıda silah, el bombası ve mühimmat ele geçirildi.

Haberin Devamı

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın kentte ses getirecek büyük eyleme hazırlandığı ve Edremit ilçesinde bir villa kiraladıkları bilgisine ulaşınca önceki gün operasyon yapmıştı. Dağ kadrosundan teröristlerin de bulunduğu villaya operasyonda polisin 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesiyle çatışma çıkmıştı. Evde 12 PKK'lı terörist ölü ele geçirilmişti. Çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşte ise Özel Harekât polisi Önder Ertaş şehit olmuştu.

PKK'lılar tarafından kiralanıp üs haline getirilen havuzlu villada yapılan aramalarda ise adeta cephanelik ortaya çıktı. Evde 7 Kalaşnikof, M-16 marka 2 otomatik silah, Bixi marka otomatik silah, 2 tabanca, patlamamış 25 el bombası ve 2 el bombası maşası, 32 Kalaşnikof şarjörü, M-16 silaha ait 10 şarjör, 1908 fişek, 1500 dolar ile 1000 TL, ses kayıt cihazı, fotoğraf makinesi, 4 flash bellek, 3 taşınabilir harddisk, 2 hafıza kart okuyucu, 1 notebook bulundu. Van Gölü kıyısında bulunan iki katlı villada İHD ve Van Barosu da inceleme yaptı. Duvarlarında çok sayıda kurşun izi bulunan evde her türlü eşya, yiyecek malzemeleri, arka tarafındaki bahçesinde ise bir havuzun olduğu görüldü.

Haberin Devamı

OPERASYONU PROTESTO

Bu arada, 12 PKK'lının öldürüldüğü operasyonu protesto eden bir grup Beşyol Meydanı'nda bulunan HDP İl binası önünde toplanarak eylem yapmak istedi. Yaklaşık 300 kişilik grup il binası önünde toplanırken, polis ise çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Grubun oturma eylemi yapıp slogan atması üzerine polis müdahalede bulundu. Gözyaşartıcı bomba ve basınçlı suyla yapılan müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçarken, 8 kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında 4 kişi de yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!