Nusaybin'in sınır mahalleleri ablukaya alındı

Güncelleme Tarihi:

Nusaybinin sınır mahalleleri ablukaya alındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 17:20

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonun sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinde sınır mahalleleri abluka altına alındı. Güvenlik güçleri, hem teröristlerin sınırdan kaçmasını hem de Suriye’den ilçeye gelecek teröristleri engellemeye çalışıyor. Dumanların yükseldiği ilçeden yer yer silah ve patlama sesleri duyuluyor. Ablukaya alınan mahallelerde terör örgütü mensuplarının el yapımı patlayıcı ile tuzakladıkları bazı evlerin kapılarına Kuran asmaları da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Nusaybin’de teröristlerin kazdığı hendek, kurduğu barikat ve tuzakladıkları patlayıcılar yüzünden 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Asker ve polisin katılımıyla yürütülen “Atmaca 7 Nusaybin Müşterek Özel Birlik Operasyonu”nun da tüm hızıyla devam ettiği ilçeden dumanlar yükselirken, yer yer silah ve patlama sesleri duyuluyor. İlçede yasağın ilan edilmesi ile birlikte operasyonu hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Dicle ve Fırat mahallelerinde sıklaştıran güvenlik güçleri, Suriye sınırında bulunan Kışla ve Zeynel Abidin mahallelerini de abluka altına aldı. Güvenlik güçleri, söz konusu mahallelerde bir taraftan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyona devam ederken, diğer taraftan hem ilçeden Suriye’ye geçişleri hem de Suriye’den ilçeye gelişleri engellemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Nusaybinin sınır mahalleleri ablukaya alındı

Bu arada Mardin Valiliği de, Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, bugüne kadar 3 teröristin yakalandığını, 134 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 100 barikatın kaldırıldığını ve 263 el yapımı patlayıcının imha edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin'de terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyonun sürdüğü belirtildi.
Operasyonlar süresince 566 vatandaşın güvenli bölgelere tahliyesinin sağlandığı ve 112 Acil Servisi'ne gelen bütün çağrıların karşılandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"3 terörist yakalandı, 134 terörist etkisiz hale getirildi, 100 barikat kaldırıldı, 263 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 22 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!