'Pençe' enselerinde

Güncelleme Tarihi:

Pençe enselerinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 07:00

TSK’nın Kuzey Irak’ta 2019’da başlattığı ‘Pençe serisi’ operasyonlarda şu ana kadar 1067 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

TÜRK Silahları Kuvvetleri’nin Pençe serisi 27 Mayıs 2019’da başladı. Operasyonda ateş destek vasıtalarının atışları ve hava harekâtıyla yumuşatılan hedef bölgesine hava hücum harekâtıyla komandolar indirildi. Pençe-2 operasyonunda terör yuvaları parçalandı. Mehmetçik, Pençe-1 Operasyonu’nda 126, Pençe-2 Operasyonu’nda 102 teröristi etkisiz hale getirdi. 24 Ağustos 2019’da Sinat-Haftanin bölgesinde Pençe-3 Operasyonu başlatıldı. Pençe-3’te etkisiz hale getirilen terörist sayısı 102 oldu. Pençe-Kartal adlı operasyon ile Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki hedeflere hava harekâtı düzenlendi. 81 hedefin imha edildiği operasyona İHA’lar da katıldı.

MEHMETÇİK KARADAN VURDU

Mehmetçik, Pençe-Kaplan kapsamında hava kuvvetleri, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’ların desteğiyle Haftanin’e intikal ettirildi. 228 terörist öldürüldü. Pençe Kartal-2’de de 65 terörist etkisiz hale getirildi. Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım’da ise 387 terörist öldürüldü. Hakkâri’de Eren Abluka-2 Operasyonu’nda da 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

HEDEF ZAP’TAKİ TERÖRİSTLER

Pençe serisi harekâtları kapsamında Hakurk ve Metina’dan kaçan teröristlerin toplandığı bölge olan Zap’a yönelik 17 Nisan’da Pençe-Kilit harekâtı başlatıldı. Operasyonda şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 57 olarak açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!