Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Pastırma sıcakları ne zaman Pastırma yazı nedir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 17:05

Sonbahar mevsiminin son günlerini yaşayan vatandaşlar pastırma sıcaklarının tarihini merak ediyor. Genellikle ekim ayının son haftasında kendisini gösteren pastırma sıcaklarında gündüz saatleri güneşli ve ılık geçiyor Peki, bu yıl pastırma sıcakları ne zaman?

Haberin Devamı

Pastırma sıcakları için kısa bir süre kaldı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, sıcaklıklarda yaşanan ani düşüşün ardından bugünden itibaren hava sıcaklıklarının yükseleceğini, hafta başından itibaren sıcaklıkların normalin 5 ila 8 derece üzerine çıkacağını duyurdu. Anadolu’da gündüz güneşlenmeden dolayı ısınma, gece açık gökyüzünden dolayı soğuma olacak. Böylece gece gündüz arasındaki sıcaklık farkı artacak. Pastırma için uygun hava şartları oluşacak.

Ege Bölgesi'nde etkili olan soğuk ve yağışlı hava vatandaşları hazırlıksız yakalarken, özellikle İzmir'de sıcaklıklar hissedilir derecede düştü. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sebebiyle 4 ila 12 derece azalarak normalin 3 ile 7 derece altına düşen sıcaklıklar, artık yerini güneşli havaya bırakıyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, bugünden itibaren hava sıcaklıklarının yükseleceğini, hafta başından itibaren normalin 5 ila 8 derece üzerine çıkacağını duyurdu. Meteoroloji, yine yaşanacak ani sıcaklık değişikliklerine karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

PASTIRMA YAZI NEDİR?

Pastırma yazı, genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan deyim. Bazı yıllar birkaç kez yaşanır, bazen de hiç görülmez. Genellikle birkaç gün ya da bir hafta kadar sürer.

BAKMADAN GEÇME!