'Parlameto yok, yargı yok el insaf... Yalan yalan'

Güncelleme Tarihi:

Parlameto yok, yargı yok el insaf... Yalan yalan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 20:37

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 36. Muhtarlar Toplantısı’nda Anayasa değişiklik teklifini anlatan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Ne diyorlar, Parlamento yok, el insaf. Her şey tek adamda bütünleşecek, el insaf. Yargı yok, el insaf. Yalanla yattılar, yalanla kalktılar. Bunların cibiliyetinde bu var” dedi. Törende, “Muhtar kardeşlerime soruyorum ‘Evet’ mi” diyen Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KARŞILARINDA ŞAHSIMI BULUR

Türkiye 1923 yılında Cumhuriyet’e geçerek rejim tercihini yapmıştır. Ana muhalefetin başındaki zat ikide bir rejim mejim diyor. Türkiye’nin böyle bir sorunu yok. Rejim olayı 1923’te atılan adımla yoluna devam ediyor. Cumhuriyet’ten geri adım atmaya çalışanlar karşılarında herkesten önce milletimizi ve milletimizle birlikte şahsımı bulur. İstanbul’daki Meclis - i Mebusan, şehrin işgali üzeri 11 Nisan 1920’da kapanırken, 23 Nisan 1920’de Ankara’da Büyük Millet Meclisi adıyla bir bakıma yeniden açıldı. Aynı Meclis 1923’te Cumhuriyet’i ilan ederek ülkemizi yeni bir rejime geçirmiştir. Ama aynı Meclis geçirmiştir. İşin doğrusu hiçbir rejim ve hiçbir yönetim sistemi tek başına ülkeleri belirli bir kategoriye yerleştirmeye kâfi değildir. Dikkat ediniz burada eksikliğiumhuriyette veya demokraside değil yönetim sisteminde arıyoruz, aramak zorundayız çünkü doğrusu budur.

Haberin Devamı

MAHALLENİZDE ANLATIN

Tarihimizin en büyük yönetim reformlarından biri olan bu Anayasa değişikliğini engellemek için Meclis’te sergilenmedik çirkinlik bırakmadılar. Tekme, tokat, her şeyi yaptılar. Şimdi aynı işi meydanlarda yapmaya çalışacakları anlaşılıyor. Nisan ayında milletimizin takdirine, onayına sunulacak olan Anayasa değişikliğine, 10 yıl önce atılan adımın tamamlanması olarak bakmak gerekiyor. Milletimizin o zaman yüzde 69 ile ‘Evet’ dediği reformun nihai hedefine ulaşmasını sağlayacak bu değişikliğe de aynı şekilde sahip çıkacağına doğrusu ben inanıyorum.

Türkiye’de eskiden beri bir ‘hayırcı blok’ var. Bunların karşı çıktığı şeylerin hiçbirinde de dertleri, ülkenin ve milletin menfaati değildir. Bu meselede de neye, niçin karşı çıktıklarını bilmedikleri ve ifade edemedikleri için tamamı yalan, tamamı yanlış sloganlar üzerinden milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Ne diyorlar, Parlamento yok, el insaf. Her şey tek adamda bütünleşecek, el insaf. Yargı yok, el insaf. Hepsi yalan, hepsi yalan. Bunlar yalanla yattılar, yalanla kalktılar. Bunların cibiliyetinde bu var.

Madde madde Anayasa değişikliğinin ne getirdiğini anlatmak isterim. Sizlerin mahallelerinizde, köylerinizde bu hakikatleri milletimize aktarmanızı özellikle istiyorum. İşin aslının müzmin muhaliflerin söylediği gibi olmadığını, asıl meselenin yeni Türkiye’yi inşa, 2023 hedeflerine ulaşma, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı hayata geçirme olduğunu lütfen milletimize anlatın.

Haberin Devamı

Yeni düzenlemenin en basit ve doğru ifadesi Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık makamlarının birleştiriliyor olmasıdır. Böylece her ikisi de gücünü halktan alan iki yürütme yerine bir tek makam ortaya çıkıyor. Meclis’te yeterli çoğunluk sağlanması halinde cezai sorumluluk gerektiren durumlarda cumhurbaşkanının Yüce Divan’da yargılanabilmesinin yolu açılıyor. Yürütme yetkisi verilen cumhurbaşkanının millete hesap vermenin yanında Meclis tarafından da denetlenebildiği demokratik bir tablo ortaya çıkıyor.

ŞAHSIMLA BAKİ DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanlığı Hükümeti sistemi şahsım için değildir, şahsımla baki hiç değildir, hiç merak edilmesin. Her sistem kendi liderini, önderini üretir. Türkiye’de Tayyip Erdoğan’lar bitmez. Bu sistemde hiçbir etnik grubun, inanç grubunun, yaşam biçiminin tehdit altında olması mümkün değildir. İstiklalimiz ve istikbalimiz için anayasa değişikliğine, Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemine... Muhtar kardeşlerime soruyorum ‘Evet’ mi? Sandıklara ve seçmen kütüklerine sahip olun.

Haberin Devamı

VEKİL SEÇİLEN 18 YAŞINDAKİ GENÇ ASKERLİKTEN MUAF OLUR

Seçilme yaşını 25’ten 18’e indiriyor. Şimdi bana göre Anayasa değişikliğinin en önemli maddelerinden biri budur. Şimdi çıkmışlar ne diyorlar askerlik ne olacak? Allah allah, sanki böyle diyelim ki Türkiye genelinde 7 milyon gencin 7 milyonu da milletvekili oluyor da askerlik ne oluyor diye bu soruyu soruyor. Diyelim ki bu şekilde gençlerden 10-15 kişi girdiğini kabul edin. Bunların durumunu düzenlemek gayet kolay, nedir? Bunları askerlikten muaf tutarsın olur biter. Tecil demiyorum ha muaf tutarsın olur biter. Bunu polise getirdik, polisi muaf tuttuk. Bu gencimiz gelecek Parlamento’da vatanına, milletine hizmet verecek hâlâ orada askerlik ne olacak diye bunu soracaksın. İnanıyorum ki bu konuyla ilgili hükümet bu düzenlemesini referandum, halk oylamasından sonra yapacaktır.

BAKMADAN GEÇME!