Pandora’nın Kutusu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Pandora’nın Kutusu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze’deki insanlık dramına ilişkin “Hıristiyan, Müslüman, Yahudi fark etmez, kimsenin kendini dışında tutamayacağı sorumluluk altındayız. Bir kere Pandora’nın kutusu açıldı. Zulmün çirkin ve vahşi yüzü her an her yerde karşımıza çıkabilir” dedi. Erdoğan, Netanyahu ve ona destek verenlerin Lahey Adalet Divanı’nda yargılanacağını söyledi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, bu yıl 7’ncisi düzenlenen TRT World Forum’a katıldı. Erdoğan İstanbul’da düzenlenen programda özetle şunları söyledi: “Gazze’de devam eden katliam başta olmak üzere küresel ölçekte son derece sancılı bir dönemden geçiyoruz. Rusya- Ukrayna arasındaki savaş gündemde geri plana düşmüş olsa da halen tüm yakıcılığıyla devam ediyor. Savaşın ilk aylarında ülkemizin çabalarıyla ortaya konan barış planının değeri gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. O dönem, ateşi büyümeden söndürmek yerine körükleyenlerin, bölgemizle birlikte tüm dünyaya nasıl büyük bir kötülük yaptıkları artık net bir şekilde görülüyor. Kalıcı barışı tesiste kaybedilen her günün her anın bedelini ateşe benzin döken Batılılar değil maalesef masumlar ödemektedir. Komşularımızın içine düştükleri bu ‘kaybet kaybet’ denkleminden çıkarmayı komşuluk hukuku-muzun bir gereği olarak görüyoruz.

Haberin Devamı

ÖZGÜR BASIN İHTİYAÇ

Basın, bilhassa da kalemini ve ekranını küresel güçlere kiralamayan özgür basın demokrasiler açısından yeri doldurulamaz bir ihtiyaçtır. Güdümlü basın ise halkın haber alma hakkı yanında demokrasi içinde açık bir tehdit oluşturur. Ülke olarak 70 yılı aşan çok partili demokrasi mücadelemizde bu hakikati tüm boyutlarıyla pek çok kez tecrübe ettik. Her zaman söylediğim gibi bugünlere manşetlerle çarpışa çarpışa geldik. Gerektiğinde ağır bedeller ödemeyi göze alarak ülkemizde tüm kurum ve kurallarıyla hakiki demokrasiyi tesis ettik. Türkiye ekonomisiyle, demokrasisiyle, basınıyla gerçekleştirdiği sessiz devrimleriyle 21 yıl öncesine nazaran çok daha ileri bir noktadadır.

İSRAİL GAZETECİLERİ ÖLDÜRÜYOR

Şu anda Gazze’de 70’i aşkın medya mensubu öldü. Nerede dünya? Dünyanın o meşhur basın yayın organları nerede? Niye sesleri çıkmıyor? Niçin öldürülen bu basın mensuplarına yönelik manşetlerini atmıyorlar. Amerika’nın o meşhur gazeteleri nerede? İngiltere’nin, Fransa’nın, Almanya’nın o meşhur gazeteleri, dergileri nerede? Hiçbirinin sesi çıkmıyor. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden katliamlar bize sadece özgür değil aynı zamanda adaletli ve vicdanlı basının da önemini hatırlatmıştır. Çoğu kadın ve çocuk 18 bine yakın masumun katledilmesinin kâğıt kesiği kadar yer bulamadığı bir medya karartmasıyla karşı karşıyayız. İsrail, Gazze’de sadece kadın ve çocukları değil çok zor şartlar altında görevini yapmaya çalışan basın mensuplarını öldürmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Pandora’nın Kutusu açıldı
Çocuklar, Türkiye’nin gösterdiği barış çabalarını temsilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘barışın anahtarı’nı armağan etti.

AA’DAN BİR ŞEHİDİMİZ VAR

Her türlü riski göze alarak, Gazze’den dünyaya hayati bir iletişim koridoru açan TRT’mizi, Anadolu Ajansımızı ve diğer basın kuruluşlarımızı canıgönülden tebrik ediyorum. İsrail’in yalanlarla örülü propaganda makinesine karşı yürütülen dezenformasyonla mücadele çalışmalarını takdir-le karşılıyorum. Şu anda bizim Anadolu Ajansı’ndan şehidimiz var. Merkezimizin çalışmalarıyla 130’un üzerinde İsrail yalanını ifşa etmesi bu çabaların ne kadar kıymetli olduğunu göstermiştir. İsrail güçleri basın mensuplarımızın hakikate ayarlı kameralarını kırmış olsa da hakikatlerin ortaya çıkmasına engel olamamıştır. Bir kameramız gider, bin kameramız gelir. Olağanüstü bir gayret ve fedakârlık sergileyerek Gazze’deki insani dramı dünyaya duyuran medya mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazetecileri rahmetle yâd ediyorum.

Haberin Devamı

PANDORA’NIN KUTUSU AÇILDI

Hıristiyan, Müslüman, Yahudi fark etmez, kimsenin kendini dışında tutamayacağı sorumluluk altındayız. Medya mensupları başta olmak üze-re tüm vicdanlı insanlar dik durmak, hakkı hakikati cesur yüreklilikle konuşmak zorundadır. Bir kere Pandora’nın Kutusu açıldı. Zulmün çirkin ve vahşi yüzü her an her yerde karşımıza çıkabilir. Hiç kimsenin insanlığı böyle bir çıkmaza sürüklemeye hakkı yoktur. Batı üzerine titrediği güvenlik ve refah düzeyini kökten sarsacak sınamadan geçtiğinin hâlâ farkında değil. Türkiye olarak yaklaşan tehlikeyi görüyoruz. Birileri rahatsız olsa da hakkı ve hakikati haykırmaktan vazgeçmeyeceğiz. Gazze için yürüttüğümüz yoğun diplomasi trafiği ve insani yardımları sürdüreceğiz. Filistin ve Gazze’nin insani sesi olan iletişim koridorunu devam ettireceğiz.”

Haberin Devamı

BUNLAR TERÖRİSTTİR LAHEY’DE YARGILANACAKLAR

CUMHURBAŞKANI Erdoğan İsrail yönetimine tepki gösterirken şöyle dedi: “Burada sizlerle bir tespitimizi paylaşmak istiyorum. Vicdanları kanatan bu sessizliğin gerisinde ne var biliyor musunuz? Suçluluk duygusu var. İsrail’in başı Netanyahu olmak üzere ona destek verenler de dahil bunlar suçludur. Bunlar terörün yardakçısı olarak teröristtir. Bunlar Lahey Adalet Divanı’nda kesinlikle yargılanacaklardır. Biz bu işin takipçisiyiz. Milosevic nasıl yargılandıysa, nasıl mahkûm olduysa, inanıyorum ki Netanyahu ve onun yardakçıları da aynı şekilde yargılanacaktır ve sonunda mahkûm olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!