Palalı saldırgan hakkında flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Palalı saldırgan hakkında flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2013 00:00

Gezi eylemleri sırasında Talimhane'de elinde pala ile görüntülenen bir esnaf, etrafa dehşet saçtı. Bir kıza elindeki pala ile vuran saldırgan Sabri Çelebi, gözaltına alındıktan kısa süre sonra serbest bırakıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün bu durumu garipsediğini söyledi. Ve bugün flaş bir gelişme yaşandı. Savcı, palalı saldırı şüphelisinin serbest bırakılmasına 47 saat sonra itiraz etti.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı, Taksim Saldırganı Sabri Çelebi ve arkadaşlarının mahkeme tarafından serbest bırakılmasına, 47 saat sonra itiraz etti. Sabri Çelebi ve 3 arkadaşının serbest bırakılması, büyük tepki çekmişti.

Pala ile göstericilere saldıran ve esnaf olduğu belirtilen Sabri Çelebi, Şeyhmus Kırmızı, Ahmet Girgin ve Murat Ertik cumartesi günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Nöbetçi savcılıkta yapılan sorgunun ardından dört zanlı "polise mukavemet ve kasten yaralama” suçundan  tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi şüphelinin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelinin sabit ikametgah sahibi olmalarını ve kaçma şüphelerinin bulunmamasını da göz önünde bulundurarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi ve zanlılar pazar günü 16.00’da serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Bugün soruşturma dosyası Başsavcılık tarafından savcı Veysi Büyükkılıç’a verildi. Soruşturma dosyasını inceleyen savcı Büyükkılıç, şüpheli S.Ç’nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz eden savcılık, ‘suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu’ gerekçe göstererek tutuklanmasını talep etti.

İŞTE TAKSİM'DEKİ PALALI DEHŞETİN FOTOĞRAFLARI

PALALI SALDIRGANIN YENİ GÖRÜNTÜLERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!