Taksim'de havaya ateş eden kişi tabancayı atmış

Güncelleme Tarihi:

Taksimde havaya ateş eden kişi tabancayı atmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2013 13:39

Taksim'de Gezi Parkı'nın açılarak tekrar kapatılmasını protesto eden göstericilerin arasında havaya ateş açan Palmiye Otel'in sahibi Adnan Subaşı'nın olaydan sonra ruhsatsız tabancayı attığı ortaya çıktı. Tabanca aramalara rağmen bulunamazken Subaşı'nın herhangi bir sabıkasının bulunmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Taksim’de dün akşam müdahale sırasında 15-20 kişilik bir gösterici grup  İmam Adnan Sokak’a kaçtı. Burada bir süre bekleyen grup, Palmiye Otel'e girmek istedi. Otel sahibi Adnan Subaşı, otele girmemelerini istedi. Grup içeri girmek için Subaşı ile tartışmaya başladı.

Tartışma alevlendi. Bu sırada oteldeki bazı masa ve sandalyeler devrildi. Sokaktaki değer esnaflar da olay yerine geldi. Adnan Subaşı, göstericilerin arasına dalıp, "Dağılın ulan" diyerek havaya 4-5 el ateş açtı. Daha sonra olay yerinden kaçtı.

Olayın duyulması ve görüntülerin yayınlanmasının ardından Adnan Subaşı, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Geçmişte herhangi bir suç kaydı bulunmayan Adnan Subaşı'nın, üzerine kayıtlı bir silahının bulunmadığı belirlendi. Adnan Subaşı'nın emniyetteki ifadesinin ardından savcılığa sevk edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Subaşı'nın havaya ateş ettiği tabancayı olayın ardından attığı iddia edildi. Tüm aramalara rağmen söz konusu tabanca bulunamadı.

Bir tanık, "Saat 19.00 sıralarında bir grup sokağa geldi. Otele girmeye çalıştılar. Otel sahibi izin vermek istemedi. Diğer esnaflar da tartışmanın olduğu yere geldi. Tartışma büyüdü. Göstericiler zorla içeri girmeye çalışıyordu. Tam bu sırada otel sahibi belindeki tabancayı çıkardı ve havaya ateş açtı. Göstericiler de sağa sola kaçıştı" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!