Özlenen sarı baro

Güncelleme Tarihi:

Özlenen sarı baro
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 23:07

Başkanlık seçimi için 5 adayın yarıştığı İstanbul Barosu Genel Kurulu olaylı başladı.

Haberin Devamı

Tartışmaların kavgaya vardığı toplantıda veda konuşması yapan Başkan Ümit Kocasakal, “Türkiye’de özlenen sarı sendikalardan sonra sarı barolar” dedi. Haliç Kongre Merkezi’ndeki genel kurulu İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar’ın adayı Several Ballıkaya Çelik, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Ali Rıza Kaplan, Hukukun Üstünlüğü Platformu’nun adayı Mehmet Sarı ve Avukat Hakları Grubu’nun adayı Ömer Kavili ön sıradan izledi. Baro Başkanı Ümit Kocasakal, veda konuşmasında şunları söyledi:

“İki tane darbe teşebbüsü atlattı ülke. Birisi anayasal sisteme karşı, öbürü de baroya karşı gerçekleştirilen bir darbe teşebbüsü. Seçilmiş baro yönetimine karşı, daha henüz yargı kararını dahi beklemeden Adalet Bakanlığı’na, Cumhuriyet Savcılığı’na, Adalet Komisyonu’na verilen dilekçelerle baro yönetiminin görevden alınmasını talep etmenin ve bu yolla genel kurul iradesine dayanmadan, oraya gelmeye çalışmanın 15 Temmuz’dan ne farkı var.

İKTİDARLA YÖNETECEKSİNİZ
Vaatlerin ortak özelliği, neredeyse tamamına yakınının yasa değişikliği gerektirmesi. Peki sizler yasa koyucu musunuz? Nasıl bu kadar eminsiniz? Cevabı önde, birlikte yöneteceğiz. Birlikteden kasıt, iktidar partisiyle birlikte yöneteceksiniz. Yani ben öyle görüyorum ki, Türkiye’de özlenen sarı sendikalardan sonra sarı barolar. Öyle görünüyor.

Türkiye’ye gereken Yenikapı ruhu değildir. Türkiye’ye gereken birinci meclis ruhu, anti emperyalizm temelinde Kuva-i Milliye ruhu. Demokrasilerde her şeye muktedir bir reis olmaz. Demokrasilerde anayasa ve hukuk ile kayıt ve sınırlı bir devlet başkanı ve cumhurbaşkanı olur.

15 Temmuz arkasında ABD emperyalizmi ve onun kuklasının olduğu bir darbe girişimidir. Bu böyle tiyatro miyatro değildir. Biliyorsunuz ben deniz bu alçaklar başarılı olsaydı infaz edilecekler listesinde 21 sıradaydım efendim. Hukukta kimse bir suç için milat belirleyemez. Yargı bu prangalarından kurtulduğunda konumu ve sıfatı ne olursa olsun, geçmişten beri işbirliği yapan herkesten bunun hukuki hesabını soracaktır. Sarayda akademik yıl açılışı yapılıyor. Yazık yazık. O hocalara yazık. O hâkim savcılara yazık.”

Kocasakal’ın konuşması Hukukun Üstünlüğü Platformu üyeleri tarafından yuhalandı. Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Ayşe Acinikli’nin konuşmasının protesto edilmesinin ardından da kavga çıktı.

ELÇİ EYLEMİ
BARO Başkanı Ümit Kocasakal’ın konuşmaya başladığı anda bir grup avukat ellerinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin fotoğraflarıyla salona girdi. ‘Tahir Elçi onurumuzdur’ sloganı atan grup, bir süre sonra salondan ayrıldı. Kocasakal, Tahir Elçi’nin fotoğrafını kürsünün önüne koyduktan sonra konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!