Özgür Özel: O yumruk hepimize

Güncelleme Tarihi:

Özgür Özel: O yumruk hepimize
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hakem Halil Umut Meler’e saldırıyla ilgili, “Orada atılan her tekme Türkiye’nin uluslararası itibarına da atılmıştır. Orada atılan her tekme, vurulan o yumruk hepimize vurulmuş bir yumruktur” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun’un kayınvalidesi Leyla Karaman için İstanbul Ataşehir’de düzenlenen cenaze törenine katıldıktan sonra Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer’in ailesini ziyaret etti. Hakem Halil Umut Meler’i de telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. Özgür Özel ziyaretin ardından şunları söyledi:

UTANDIRAN BİR OLAY

(Hakem Halil Umut Meler’in yumruklanması): “Hepimizi utandıran, hepimizi dünyaya rezil eden bir olayla karşılaştık. Orada atılan her tekme Türkiye’nin uluslararası itibarına da atılmıştır. Orada atılan her tekme, vurulan o yumruk hepimize vurulmuş bir yumruktur. Bu meselenin toplumsal duyarlılıkla takip edilmesi ve bugün adli makamların gerekli tedbiri alması son derece önemlidir. Bundan sonra takip edeceğiz. O yumruğun atılabiliyor olması, yere düşenin tekmelenebiliyor olması hakemimizin oradaki önemli bir güvenlik zafiyetine de dikkat çekmektedir.”

Haberin Devamı

İNCE’YE RANDEVU

(Muharrem İnce ile İmamoğlu’nun görüşmesi): “Bugün Sayın Başkan’ın (İmamoğlu) açıklamasının kapsamı son derece net. Sayın İnce; ben Almanya’ya giderken sanırım kendisi de Selanik’e gidiyordu. Bir telefon mesajlaşmamız oldu. Sayın Başkan’la görüşmek istediğinde, birbirimizle haberleşmiştik. Ardından da Muharrem Bey ‘Ziyarete gelmek isterim’ demişti. Ben de Türkiye’ye dönünce görüşürüz demiştim.”

Özel, TV100 yayınında da şunları söyledi: “Baba ocağı çağrımı kişiye özel değil bütün Türkiye’ye yapıyorum. Bu çağrıya Sayın İnce de dahil. Muharrem Başkan ile telefonda mesajlaştık. Ziyarete gelmek istiyorum dedi, görüşeceğiz. (İnce’ye İzmir adaylığı mı önerildi?) Ben bir partinin genel başkanına başka bir partinin genel başkanının belediye başkanlığı teklif etmesini saygısızlık olarak görürüm. Muharrem Bey’in de böyle bir talebi olduğunu düşünmüyorum.”

İYİ PARTİ’DEN HALA UMUDUM VAR

Özel, İYİ Parti’ye seçim işbirliği teklifiyle ilgili de “Üzerime düşeni yaptım, gittim. Alınan karara saygı duyuyorum. Ben bir umut bekledim, hala da umudumu kaybetmiş değilim” diye konuştu.

Özgür Özel: O yumruk hepimize


Haberin Devamı

KURYENİN AİLESİNE ZİYARET: TÜRKİYE TAKİPÇİSİ OLMALI

Özgür Özel, motokurye Yunus Emre Göçer’in ailesine ziyaretle ilgili de şöyle konuştu: “Bu suçu işleyen herhangi bir vatandaş olsa gözaltına alınacak, sorgulanacak, tutuklanacak. Tutuklanmazsa yurtdışına çıkış yasağı konulacak. Bunu herkes biliyor ama yabancı bir devlet adamının oğlu olduğu zaman bu nasıl bir ayrıcalık, bu nasıl bir adalet? Ben annesinin sorduğu sorulara cevap verecek durumda değildim. Bu sorulara bu ülkeyi yönetenlerin cevap vermesi lazım. Uluslararası anlamda Türkiye Cumhuriyeti bu meselenin takipçisi olmalıdır. Uluslararası hukuka göre suçu işleyen bir kişi ülkeyi terk etse de yapılacak çok şey vardır. Ciddi olarak takip edilip edilmediğini göreceğiz.”

Haberin Devamı

DEM PARTİ’YE GİDİYOR

CHP Lideri Özel bugün, “HEDEP” olan kısaltmasını “DEM Parti” olarak değiştiren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin yeni yönetimine “hayırlı olsun” ziyareti yapacak. Yerel seçimlerin de konuşulması beklenen ziyaretle ilgili Özel “Randevu alırken böyle bir gündemim yok ancak sohbet bu yöne evrilirse konuşulur” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!