Cezaevinde kurşun...

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde kurşun...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 01:13

Mersin’de minibüste tecavüz edilmek istenirken öldürülen Özgecan’ın katili baba-oğul, yüksek güvenlikli F tipi cezaevinde silahlı saldırıya uğradı. Oğlu öldü, baba yaralı. Öte yandan, Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katilini cezaevinde öldüren hükümlünün adı ortaya çıkarken, ifadesinde tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği öğrenildi. Cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu'da çeşitli illerde birçok suça karışan ve 'Suç makinesi' olarak tanınan Gültekin Alan'ın sorgulandığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Türkiye'de ölümüyle infial yaratan Özgecan Aslan’ın (20) katili minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken (27) ile babası Necmittin Altındöken (51), yüksek güvenlikli Adana F Tipi Kapalı Cezaevi’nde dün 15.00 sıralarında saldırıya uğradı.

Silah sesleri duyulurken ağır yaralanan baba ile oğlu ayrı ambulanslarla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kalbine yakın bir noktaya kurşun isabet eden Ahmet Suphi Altındöken yaşamını yitirdi. İki kurşunla vurulan baba Necmittin Altındöken yoğun bakıma alındı. Saldırının 6.35 mm tabancayla gerçekleştirildiği belirlendi. Adalet Bakanlığı olayla ilgili olarak 2 müfettiş görevlendirdi.

CENAZEYİ ALMAYIZ

Ahmet Suphi Altındöken’in amcası Behzat Altındöken aile olarak cenazeye sahip çıkmayacaklarını belirtti. Altındöken'in olay sonrası boşandığı eşinin ise “Nasıl hayatımızdan çıkıp gitmiş ki yabancı birisinin ölüm haberini duymuş gibi oldum" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Cezaevinde kurşun...

EN AĞIR CEZAYI ALMIŞLARDI

 Özgecan Aslan, 11 Şubat’ta okul çıkışı bindiği minibüs şoförünün saldırısına uğramıştı. 13 Şubat sabahı genç kızın yanmış cesedi bulunmuştu. Minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmittin Altındöken ve şoförün arkadaşı Fatih Gökçe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı.

HİÇBİR ŞEY ÖZGECAN’I GERİ GETİRMEZ

 ÖZGECAN’ın annesi Songül Aslan, kızının katilinin öldürülmesiyle ilgili “Hiçbir şey benim kızımı geri getirmez” derken baba Mehmet Aslan, “Her konuştuğumuzda eskiye dönüyoruz. Konuyla ilgili bilgimiz yok” dedi. Amca Yaşasın Aslan da “Caniler adına üzüldüm. Ölüm bu kadar ucuz olmamalı. Yaşayıp bizim yaşadıklarımızı her an hissetmelerini isterdim" dedi. 

ÖZGECAN'IN KATİLİNİ ÖLDÜREN KİŞİ BELLİ OLDU 

Özgecan'ın katilinin cezaevinde vurularak öldürülmesi konusunda Cumhuriyet Savcılığı ile cinayet masası dedektiflerinin inceleme ve sorgulamaları geç saatlere kadar devam etti. Ancak olayın oluş şekliyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu'da çeşitli illerde birçok suça karışan ve 'Suç makinesi' olarak tanınan Gültekin Alan'ın sorgulandığı anlaşıldı.

Silahın cezaevine nasıl sokulmuş olduğu da henüz netleşmedi. İddiaya göre, adı yetkililerce henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtildi.

Sorgulama ekibinin bazı mahkumların suçu üstlenmesi olasılığını da dikkate alarak, sorgulama yaptığı bildiriliyor. Adalet Bakanlığı'ndan gönderilen iki müfettiş ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden gelen yetkililer de akşam saatlerinde Adana'ya ulaşıp, doğruca Kürkçüler Cezaevi'ne geçti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!