Özel: ‘Emekli yılı’nın gereği yapılmadı

Güncelleme Tarihi:

Özel: ‘Emekli yılı’nın gereği yapılmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2024 07:00

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu seneyi emekli yılı ilan ettiler, emekli yılının başında emekli ile dalga geçecek rakamlar ilan ettiler. ‘Emekli yılı’ dediniz ama gereği yapılmadı” dedi. Özel dün CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen emekliler buluşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HANS GELİYOR AMA

“Şüphesiz herkes sıkıntıda. Ama rahat etmesi gerekenler en büyük sıkıntıda. Bugün örneğin Almanya’da emekli Hans emekli maaşı ile devletinin ona sağladığı imkanlarla uçağa biniyor. Antalya Havaalanı’nda iniyor, Manavgat’a gidiyor. Manavgat’ta tatil yapıyor. Onunla aynı zamanda doğmuş, biri Almanya’ya çalışmış, biri bu güzel memlekete çalışmış Hans’ın muadili emekli Hasan, kendi memleketinde, bırak Manavgat’a tatile gitmeyi, parka çıkmaya, manavın önünden geçmeye korkuyor. Biri Manavgat’a gidiyor, öbürü manavın önünden geçmeye korkuyor. Bu ülkenin emeklisine bunları yaşatanlara yazıklar olsun.

31 MART HESAP GÜNÜ

Gerçek enflasyon yüzde 127’yken, TÜİK enflasyonu 64 diye açıklıyor. Emekliye zam verileceğinde bu açıklanan resmi enflasyon rakamları dikkate alındığında her birinizin cebinden para çalıyorlar. 2002’de 228 milyonken emekli maaşı, en düşük emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katıyken, o maaşı çekip sarrafa gittiğinizde 8 çeyrek altın alıyordunuz. Bugün gelecek ayın ilan edilen 10 bin liralık en düşük emekli maaşıyla 2.5 tane altın alabiliyorsunuz. Hesap ortada. Bunun hesabını emekli sizden soracak. 31 Mart hesap günü olacak, bu hesap sorulacak. Önerilerimiz şu, kanun teklifimiz var. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı.

Haberin Devamı

GÖZÜNÜN İÇİNE BAK

Buradan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Şu emeklinin dön gözünün içine bak. 10 bin lira maaşla bu memlekette kira mı, doğalgaz mı, elektrik mi, su mu ödeyecek? Gidip de pazara mı çıkacak, erzak mı alacak, çorbayı nasıl kaynatacak, karnını nasıl doyuracak, bundan sonra hayatını nasıl geçindirecek? Bundan sonra sizin sorununuzdan daha önemli bir sorun yok. Bunu kabul etmiyoruz. Çıkıyor emeklinin karşısına, ‘Biliyorum’ diyor, bilmeni ve kabul etmeni istiyor.

EMEKLİ BEKA SORUNU

Eğer sen emekline bir gelecek sunmazsan çalışanın da geleceğinden ümidi olmaz, kaygısı olur. Türkiye’ye sesleniyoruz, emeklilerin sorunu bu ülkenin gerçek beka sorunudur. Hepimiz bir gün emekli olacağız ve alışverişte ‘Alışveriş torbasının yarısını kasada bıraktım’ dedirten bir gelecek düşünen herkes için bu ülkenin emeklilik sorunu beka sorunudur. Ya hakkımızı verirsin, ya emekliler hakkını almasını bilir. Hep beraber hakkımızı alana kadar birlikte mücadele edeceğiz.”

Haberin Devamı

ÖZEL: UNUTTURMAYACAĞIZ

Özgür Özel, Hrant Dink’in ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı paylaşımda, “Herkesin bildiği ama kimsenin önlemeye çalışmadığı bir süreçte yitirdiğimiz aydın, gazeteci HrantDink’i katlinin 17’nci yılında saygıyla anıyorum. Tüm gerçekler açığa çıkana, tüm sorumlular yargılanana kadar Hrant Dink cinayetini unutturmayacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!