Oytun Erbaş'tan 'Tuzlu ayran otizm yapıyor' iddiası... Prof. Dr. Arif Verimli'den net cevap

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 13:39

Koronavirüs salgını başlangıcında yaptığı açıklamalarla gündem olan Oytun Erbaş’tan bu kez farklı bir iddia daha geldi. Erbaş açıklamasında geçtiğimiz günlerde yayınladığı çalışmasında tuzlu ayranın otizm yaptığı sonuçlarına vardığını iddia etti. Açıklama sonrası Erbaş’a bilim dünyasından çok sayıda eleştiri geldi. Prof. Dr. Arif Verimli ise, ‘Türkiye’de tuzlu ayran bin yıldır içiliyor. Batı dünyasında otizm yok mu? Aklına geleni doğruymuş gibi sunan, taşıdığı titr yüzünden toplumdan zımnen bir güven sağlamış bir kişinin yanlış yönlendirmesi beklenemez’ dedi.

Haberin Devamı

Bilimsel çalışmalarının yanı sıra katıldığı programlarla da adından sıklıkla söz ettiren Oyun Erbaş bu kez tuzlu ayranın otizm yaptığı iddiasında bulundu. Geçtiğimiz dönemlerde açıklamasında “ben doğru işler yaparsam Türkiye’nin Elon Musk’ıyım” ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Arif Verimli Oytun Erbaş'ın sözleri üzerine şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye’de tuzlu ayran bin yıldır içiliyor. Batı dünyasında otizm yok mu? Aynı oranda Türkiye'de de var. Aklına geleni doğruymuş gibi sunan, taşıdığı titr yüzünden toplumdan zımnen bir güven sağlamış bir kişinin yanlış yönlendirmesi beklenemez, bilim çevresinin etiğine aykırıdır.

Ülkemizde binlerce otistik çocuk var. Bunların aileleri bir sebep arıyorlar. Bütün gün suçluluk duygusu yaşatıyorsunuz onlara.

Oytun Erbaştan Tuzlu ayran otizm yapıyor iddiası... Prof. Dr. Arif Verimliden net cevap

Verimli ayrıca twitter adresinden, ‘Dikkat çekmek için yapıyorsan başka birşey ama buna gerçekten inanıyorsan lütfen tabip odası, sağlık bakanlığı göreve.. Artık lütfen sus oğlum, sen bir Tabipsin.. Elimizden ne gelirse yapalım senin için...’ açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!