Otizmli öğrenciye şiddet! Gözaltına alınan iki öğretmenden biri tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Otizmli öğrenciye şiddet Gözaltına alınan iki öğretmenden biri tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2022 16:36

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde anaokulunda görevli iki öğretmen, otizmli öğrenciye şiddet uyguladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Önce Valilik tarafından açığa alınan, ardından adliyeye sevk edilen öğretmenlerden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Olay, cuma günü Gazi Mahallesi’nde faaliyet gösteren Naile Bilgiç Büyükballı Anaokulu’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre okulda görevli Selen K.Ç. isimli öğretmen, özel öğretim sınıfında öğrenim gören otizmli D.D.Ş. isimli öğrenciye şiddet uyguladı. İddiaya göre, şiddet anında S.K.Ç.’nin yanında bulunan Ö.D.Y. isimli başka öğretmen ise D.D.Ş.’ye bağırıp çağırdı.

Otizmli öğrenciye şiddet Gözaltına alınan iki öğretmenden biri tutuklandı
Olayı fark eden ve yaşananları kameraya kaydeden başka bir öğretmen ise görüntüleri D.D.Ş.’nin ailesine izletti. Görüntüler karşısına neye uğradığını şaşıran aile, hastaneye gidip darp raporu aldı. Ardından emniyete başvuran aile, her iki öğretmenden de şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Otizmli öğrenciye şiddet Gözaltına alınan iki öğretmenden biri tutuklandı

ÖNCE AÇIĞA ALINDILAR SONRA TUTUKLANDILAR

Yaşanan olay önce Gazipaşa Kaymakamlığı'na, ardından Antalya Valiliği'ne intikal etti. Yaşanan olayla ilgili idari işlem başlatan Antalya Valiliği, öğretmenler Selen K.Ç. ve Ö.D.Y.'yi açığa aldı. Polis tarafından gözaltına alınan Selen K.Ç. ve Ö.D.Y., karakoldaki işlemlerinin ardından Gazipaşa Adliyesi’ne sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkan Selen K.Ç. tutuklanırken, 7 aylık bebeği olan Ö.D.Y. serbest bırakıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan, şiddet olayının yaşandığı okulla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!