ÖSO komutanı: Hedefimiz Mare

Güncelleme Tarihi:

ÖSO komutanı: Hedefimiz Mare
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 02:05

TÜRKİYE’nin destek verdiği Özgür Suriye Ordusu birliklerinin Suriye’nin Cerablus kentine düzenlediği operasyon devam ederken, ÖSO’nun içinde yer alan Sultan Murad grubunun komutanı Ahmed Osman, hedeflerinin batıdaki Mare olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Cerablus’un batısını kontrol almanın haftalar ya da aylar sürebileceğini kaydeden Osman, bunun için daha fazla savaşçıya ihtiyaç duyabileceklerini ve bunu sağlayabilecek durumda olduklarını da kaydetti.

Cerablus’tan Mare’ye 70 km’lik mesafe bulunuyor. Cerablus’a giren Türkiye destekli ÖSO güçlerinin sayısı ise 1200 ila 1500 arasında değişiyor. Kürtlerle savaşmak istemediklerini söyleyen ÖSO komutanı Osman, ancak zorunluluk halinde bundan da kaçınmayacaklarını ifade etti.

YPG 7 KÖYÜ ALDI
IŞİD’in Cerablus’tan çekilişi sırasında, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG yeniden harekete geçti. Anadolu Ajansı’nın haberine göre YPG’liler, önceki gün Münbiç’in kuzeyindeki Amerinah, Mağara ve Balaban köyleri ile Şamaklı ve Çakmaklı tepelerini ele geçirdi. YPG, Cerablus’un güneyine doğru ilerleyerek Fırat Nehri kıyısındaki Amarina köyüne ulaştı. Böylece, toplam 7 köyü almış oldu.

BAKMADAN GEÇME!