Orhan Gencebay'lı 'hayır': Hatasız kul olmaz

Güncelleme Tarihi:

Orhan Gencebaylı hayır: Hatasız kul olmaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 22:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Anayasa değişikliği teklifini anlatırken, “Diyorlar ki, ‘Millet hata yapan adamı oraya seçer mi?’ Orhan Gencebay’ın çok güzel bir şarkısını dinledik ‘Hatasız kul olmaz’ diye. Hata, insana mahsus bir kavramdır” dedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

POSTMODERN BİR DARBE

“Bugün 28 Şubat. 28 Şubat’ta bir postmodern darbe yaşamıştı Türkiye. Bazı kişiler, öğretim üyeleri, öğretmenler, kamu görevlileri ya inançları ya da siyasal fikirleri dolayısıyla devletin dışına itilmişlerdi. Devlet dediğiniz kurum vatandaşına hizmet eder, elinde sopayla vatandaşını dizayn etmez. 28 Şubat darbesine ne kadar karşıysak, 20 Temmuz darbesine de o kadar karşıyız. 28 Şubat’ta görevine son verilen öğretmenlerin sayısı 3 bin 527. 20 Temmuz sonrası görevine son verilen öğretmenlerin sayısı 30 bin 470. İhraç edilen akademisyenler 28 Şubat döneminde 139, 20 Temmuz darbesinden sonra atılan akademisyen sayısı 4 bin 811. İhraç edilen personel 127 bin kişiyi aştı.

MAĞDURLARIN YANINDAYIZ

Mağdur ailelere sahip çıktığımız zaman bizi suçluyordu, ‘Siz FETÖ’ye sahip çıkıyorsunuz’ diyorlardı. Biz mağdura sahip çıkıyoruz, darbecilere değil. Bir milyonu aşkın mağdur aileye sesleniyorum, bizi neyle suçlarlarsa suçlasınlar, sizin yanınızda olacağız.

Haberin Devamı

Pek çok akademisyenin görevine son verdiler. ‘Efendim, kurunun yanında yaş da yanar’ diyor Sayın Binali Yıldırım. Hz. Ömer’in anlayışından, masum insanları da hapse atabiliriz anlayışına geldik. 20’ye yakın intihar var. Hangi vicdan, hangi ahlak, hangi inanç, hangi din, iman kabul eder bunu.

NEDEN REJİM DEĞİŞİKLİĞİ

Ülkenin bu kadar derdi, sorunu varken neden rejim değişikliği? Siz ‘İlle tek adam rejimi olsun’ derken, Hindistan roketle uzaya 104 nano uydu gönderdi, biz neyle uğraşıyoruz? Neden bütün yetkiler bir adama verilsin. Yine çok güzel bir sözümüz var; ‘Beşer şaşar.’ Tek adam rejiminde bir kişi hata yaparsa faturayı kim öder? 80 milyon öder. Diyorlar ki, ‘Millet hata yapan adamı oraya seçer mi, siz millete güvenmiyor musunuz?’ Orhan Gencebay’ın çok güzel bir şarkısını dinledik, zaman zaman da söyledik, ‘Hatasız kul olmaz’ diye. Bir kişiye devleti teslim ederseniz ve o bir kişiyi herhangi bir güç yanıltırsa, kandırırsa devleti 24 saatte ele geçirir. Böyle bir maceranın içine Türkiye sürüklenebilir mi?”

SURİYELİLER VE RAKKA İÇİN DE REFERANDUM YAPALIM

Haberin Devamı

KAÇ Suriyeli var Türkiye’de belli değil. Rakamlar muhtelif, sayı emin olun 4 milyondan az değil. Bizim gençlerimiz, çocuklarımız Suriye için, Suriye’de şehit oluyorlar. Onların gençleri Türkiye’de. Nasıl oluyor bu? Üstelik iş bulup çalışıyorlar. Bizim evlatlarımız, bizim çocuklarımız işsiz, onların işi var. Sigortaları yok, düşük ücretle çalışıyorlar, bizim çocuklarımıza iş kapısı kapanmış. Hadi diyelim Suriyeliler geldi, savaştan kaçtı, itirazımız yok. Kamplarda tutarsın. 81 ilde Suriyeli var, niye kamplarda tutmuyorsun. İşyeri açıyor esnafın yanında, bizim esnaf vergi veriyor, onlar vermiyor. ‘Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceğiz’ diyorlar. İstiyorsa referanduma gidelim. Birileri talimat vermiş, Rakka’ya gideceğiz. Rakka’ya gidelim mi gitmeyelim mi gel referandum yapalım, Rakka’ya bu ülkenin gariban çocukları gitsin mi gitmesin mi?

Haberin Devamı

İŞSİZLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

İşsizlik almış başını gidiyor. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, televizyonda, ‘TSK’ya 30 bin personel alınacağını açıkladık. Sevindirici olan 30 bin kişilik alım için 534 bin kişinin müracaatı oldu’ diyor. Bunun için seviniyor. Yav bu senin işsizliğinin hangi boyutta olduğunu gösteriyor.

Orhan Gencebaylı hayır: Hatasız kul olmaz

‘CHP’SİZ KAMPANYA

CHP, Şili’de halk oylamasını anlatan “No” filminden esinlenerek pozitif mesajlarla yürütmeye karar verdiği referandum kampanyasının slogan ve logosunu belirledi. Logoda “Geleceğim için hayır” sloganı, sıcak renklerle süslü bir çiçeği andıran güneş ve kız çocuğu kullanılıyor. Logodaki kız çocuğunun Türkiye’nin geleceğini temsil ettiği, kullanılan renklerin de renk psikolojisinden yararlanılarak seçildiği; sarı güneşin yaşamı ve bağımsızlığı, güneşin etrafındaki renklerin ise huzur, güven, mutluluk gibi ifadeleri temsil ettiği belirtildi. “Hayır” ifadesinin olumsuz havasını ortadan kaldırmak amacıyla logoda, “Türkiye’nin huzurlu, mutlu, güven ve istikrarlı yarınları için ‘hayır’ oyu verin” mesajı verildiği bildirildi. Logoda CHP amblemi kullanılmadı. Logodaki çocuğun, odak grup çalışması ile onlarca fotoğraf arasından iletişim uzmanlarınca seçildiği, kampanyada kullanılacak müzik ile ilgili çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (Rifat BAŞARAN/ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!